InspirationUddannelse

Hvad er sportsmassage?

Sportsmassage kan spores tilbage i årtusinder til Grækenland og Rom. Faktisk har den berømte romerske læge Galen, ordineret massage til atleter før og efter træning for at forhindre skader og lindre smerter.

Moderne sportsmassage kan dokumenteres tilbage til i de olympiske lege i 1924. Paavo Nurmi fra Finland vandt fem guldmedaljer i de olympiske løbekonkurrencer, og han angav årsagen til sin succes, de massagebehandlinger han modtog fra sin Massør.

Der er tre typer sportsmassage (nogle siger flere, og andre siger færre):

  1. Før konkurrence/kamp: Her gives en mere stimulerende massage (hutigere og måske mere overfladisk). Disse kan udføres op til 24 timer før en begivenhed eller blot et par timer før. Formålet er at vække nervesystemet og ”varme” musklerne op.
  2. Efter konkurrence/kamp: Typisk mere afslappende og rolige massageteknikker og udstrækning. Dette kan ske lige efter kamp eller timerne efter, og hjælper med at slappe atletens muskler og sind af.
  3. Vedligeholdelse: Vedligeholdelsesmassage skal gives når atleten ikke er i konkurrenceperioden og har en reduceret træningsmængde eller i atletens lavsæson. Her målrettes massagen mod de problemområder og de muskler der er de mest spidsbelastet inden for den specifikke sport. Massage bliver her brugt som forebyggelse.

Sportsmassage er i høj grad i familie med fysiurgisk massage også kendt som Swedish massage/Classic massage i udlandet.

I sportsmassage bruges massagegrebene Tapotement og Vibration i højere grad end ved Fysiurgisk massage. Desuden anvendes ledrotationer og udstrækning i langt højere grad end ved Fysiurgisk massage.

Også nyere teknikker som Myofacial release og elastisk taping bliver brugt i forbindelse med Sportsmassage.

Sportsmassage kan opleves Ved DM i Massage og ved VM i Massage

Læs mere om skolens Sportsmassøruddannelse her

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Hvis du vil teste din viden om massage i Danmark, kan du gøre det her.

Uddannelser på Fyn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *