Kursus i Shiatsu massage

Skolens kursus i Shiatsu er en spændende oplevelse. Shiatsu massage er en japansk behandlingsform. Navnet er sammensat af shi = fingre og atsu = tryk.

Underviser:  Jeppe Tengbjerg (Skoleleder/Massør/akupunktør)

Dage: Lørdag 28. oktober 2023 (Kl. 09.00-17.00)

Sted: Professionshøjskolen Absalon, Troensevej 8, 4700 Næstved.

Pris: 1000 kr.

Kurset giver 8 RAB point hos blandt andet Brancheforeningen for Fysiurgisk Massage og Dakobe.

Kursusbeskrivelse

Shiatsu er egentlig en blanding af forskellige behandlingstekniker, som fortrinsvis stammer fra Kina. Disse tekniker er healing, akupressur og do-in, alt sammen oprindeligt ældgamle kinesiske behandlingsformer.

Qi er den energistrøm der løber igennem os, og i særdeleshed igennem vore meridianer, og som holder os i live. Der er 14 meridianer, hvoraf det under en shiatsu-behandling altid er en eller flere, der bliver behandlet. Meridianerne har en række punkter, massøren behandler. Qi’en i et punkt eller en meridian kan være svag eller blokeret. Når Qi’en er svag, styrkes den bedst gennem vedholdende tryk på punktet, mens hvis den er blokeret, vil det tit være godt at massere punktet med små roterende bevægelser, så den kan spredes.

En shiatsu-behandling foregår som regel i gulvhøjde på en hård madras, men kan også gøres på en massagebriks. Shiatsu bliver udført på klientens krop ved at man bruger tommelfingrene, de andre fingre eller håndfladen. Mange shiatsu-terapeuter anvender derudover underarme, albuer, knæ og fødder, hvor det er nødvendigt. Dette aflaster fingrene, og giver et tungere tryk på kroppen og større trykareal. Massøren har ikke brug for styrke, men bruger derimod tyngdekraften i sin behandling. Mange gange vil et optimalt tryk bedst kunne ske på klientens udånding.

I shiatsu behandler man ikke kun fysiske sygdomme. Også psykiske sygdomme kan der repareres på, fordi de fleste af vores sygdomme opstår i sindet, før de manifesterer sig fysisk. Således vil man ved f.eks. vrede og (undertrykte) aggressioner bl.a. behandle leveren. På kurset kigger vi også rent vestligt på hvad Shiatsu Massage gør ved kroppen.

Tilmelding kan ske ved at udfylde nedenstående formular eller ved at kontakte skoleleder Jeppe Tengbjerg, Tlf: 20 21 21 98 eller på info@tengbjerg.dk