Massageuddannelsen

Kursusoplysninger:

Kursusstart: Onsdag den 17. januar 2024.

Varighed: Ca. 5 måneder.

Opstart: Medio januar og august hvert år.

Forudsætninger: Ingen forudgående uddannelse eller erfaringer.

Pris: 11.500 kr. (Inkl. Materialer). Tilmelding er bindende.

Undervisningsdag: Onsdage (kl.18.00 – 22.00) Der skal påregnes 20 supervisionstimer. + 2 træningsweekender.

Undervisnings adresse: Professionshøjskolen Absalon, Troensevej 8 i Næstved på Sjælland.

Antal lektioner: 100 massagelektioner og 30 anatomi/fysiologi/sygdomslærelektioner. Der skal også påregnes 20 supervisionstimer i massage.

Eksamen: Massageuddannelsen afsluttes med skriftlige eksamener i anatomi, fysiologi og sygdomslære, samt en praktisk eksamen i massage.

Diplom: Efter bestået eksamen udstedes et massørdiplom.

Efter endt uddannelse kan du starte din egen virksomhed.

Massageuddannelsen er branchegodkendt og består af en teoretisk og en praktisk del. 

I den teoretiske del arbejdes der med:

Anatomi (se mere her)
Fysiologi (se mere her)
Sygdomslære (se mere her)

I denne del af uddannelsen må eleverne sætte tid af til lektier og hjemmeopgaver. De første 10 uger er næsten udelukkende teoretisk, for at ruste den enkelte elev til en bedre forståelse for massagen og dens teknikker. Elearning vil indgå som en mindre del f den teoretiske undervisning.  

I den praktiske del arbejdes der med:

Fysiurgisk massage (se mere her)
Sportsmassage (se mere her)
Arbejdsstillinger (se mere her)
Afdækning af klienter (se mere her)
Patientpsykologi (se mere her)

Desuden introduceres eleverne for triggerpunkter, akupressur, udstrækning af patienter, kulde/varmebehandlinger og andre komplementære  kropsterapibehandlinger. Denne del af uddannelsen, kræver at eleven arbejder med massagen og behandlingsteknikkerne hjemme.

Derudover skal eleverne ud og massere andre professionelle massørere/behandlere for at blive evalueret i massageevnerne.

Det forventes at kursisterne har Dropbox og Power point på deres computer. En mindre del af uddannelsen vil foregår som Elearning. Find lektieplan/kursusprogram her.

Om massage
Massage er en af de mest anvendte behandlingsmetoder i Danmark.
Bearbejdelsen af kroppens muskler gennem massage stimulerer og medvirker til at udrense og fjerne kroppens affaldsstoffer. En stor del af befolkningen lider f.eks. af myoser, spændinger, rygsmerter og hovedpine. I langt de fleste tilfælde kan disse géner blive kraftigt reduceret og evt. helt fjernes med effektiv massage.

Der bliver større og større behov for massører. Heraf åbner langt de fleste egen klinik, men der er også stor efterspørgsel på massører i sportsklubber, virksomheder, fitness-centre og hoteller.

Skolen har i samarbejde med Brancheforeningen for Fysiurgisk Massage (BFM) lavet en stor landsdækkende undersøgelse om massagebehovet og kvaliteten i Danmark. Skolen har herefter tilrettelagt uddannelsen ud fra den nuværende og fremtidige efterspørgsel på Massage.

Interesserede er meget velkomne til at besøge skolen på undervisningsdagene efter aftale!