10 forskellige massagemetoder - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

10 forskellige massagemetoder

Der findes et utal af forskellige former for massage. Få et overblik over, hvad de mest udbredte er herhjemme, og hvilken typer der passer bedst til dit behov. Herunder kan du læse om de 10 forskellige massagemetoder.

1. Bindevævsmassage

Bindevævsmassage har fokus på bindevævet frem for musklerne som den klassiske massage. Det er en blid massageform, som kan afhjælpe spændinger og smerter i blandt andet ryggen. Særlig god ved spændinger og stivhed. Læs en artikel om bindevævsmassage her.

2. Fysiurgisk massage

Klassisk massage med olie eller creme. Har fokus på muskelspændinger og på at forebygge og lindre lidelser i bevægeapparatet. Den fysiurgiske massage er god ved overbelastningsskader, muskelspændinger, ømhed, træthed, stress og stivhed. Den kan øge heling og fremme restitution i et overbelastet område. Læs en artikel om fysiurgisk massage her.

3. Sportsmassage

En sportsmassage er en variant af den fysiurgiske massage, som har fokus på at løsne op i dine muskler, bearbejde ømhed og stivhed og fjerne syre og affaldsstoffer. Læs om skolens uddannelse til sportsmassør her.

4. Triggerpunktsmassage

I triggerpunktmassage laver massøren et tryk direkte på dit ømme punkt i 10-20 sekunder af gangen. Det frigiver hormoner, smertelindrer og afspænder. Det er f.eks. gavnligt ved skinnebensbetændelse, løberknæ iskiassmerter, lændesmerter, musearm og tennisalbue. Triggerpunktsmassage indgår ofte som en del af en fysiurgisk (sports) massage. Triggerpunktsmassage indgår i skolens skadesterapikursus.

5. Hot Stone massage

Massage med varme sten, der har ligget i 57 grader varmt vand. De runde, flade sten bruges som redskab til at øge dybden og virkningen af massagen. Det øger blodcirkulationen og giver god smertelindring ved nerve- og muskelsmerter. Læs mere her.

6. Thai Yoga Massage

Thai yoga massage er en alsidig massageteknik der arbejder med alle bevægeapparatet dele, dvs. muskler, led og bindevæv. I denne massageteknik er både behandler og modtager påklædt, og du skal derfor have løstsiddende og afslappet tøj på. Læs om Thai Yoga Massage her. 

7. Tui Na Massage

Tui Na massage er en kinesisk massagemetode hvor massøren bruger specielle håndteknikker og det er disse særlige teknikker der adskiller Tui Na massage fra andre massage former. Håndteknikkerne bruges til at genskabe den optimale struktur i kroppens led, bl.a. nakke, skulder, rygsøjle og hofte, knæ og ankler så der igen skabes frit flow og mobilitet i kroppen. Læs evt. denne artikel om Tui Na Massage.

8. Shiatsu Massage

Shiatsu er Japansk, men er egentlig en blanding af forskellige behandlingstekniker, som fortrinsvis stammer fra Kina. Disse teknikker, er healing, akupressur og do-in, alt sammen oprindeligt ældgamle kinesiske behandlingsformer. Læs mere her.

9. Stole Massage

Den klassiske Stole massage er inspireret Shiatsu og er særdeles velegnet til firmamassage, da det er nemt og hurtigt, da kunden ikke behøver at tage tøjet af, og blive fedtet ind i olie som ved almindelig massage. Stole massage kan også gøres som fysiurgisk massage. Læs en artikel her om Stolemassage.

10. Akupressur Massage

Akupressur er sikkert den ældste behandlingsform der findes. Alle kender til at spænde i en muskel og refleksmæssigt trykke på stedet. Akupressur arbjeder med den samme teori og principper som akupunktur. Læs mere om akupressur her.

 

Ovenstående 10 forskellige massagemetoder kan man som regel opleve ved DM i Massage og ved VM i Massage

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Uddannelser på Fyn 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater