Hvad er Tui Na massage? - Tengbjerg Massørskole
Uddannelse

Hvad er Tui Na massage?

Tui Na massage er, ligesom akupunktur, en årtusind gammel behandlingsform som stadig anvendes i Kina. Massagen bygger på den samme traditionelle kinesiske teori om krop, psyke og sundhed.

Tui Na er en medicinsk massage form og er en forholdsvis ukendt behandlingsmetode i den vestlige verden. Ved Tui Na arbejder behandleren med akupunktur punkter og meridianer, hvor alle teknikkerne i Tui Na har til formål at få løst op for blokeringerne, så blodet og energien igen kan cirkulere uproblematisk og forsyne muskler, organer og væv med energi og næring.

Tui Na massage giver ofte en dybere effekt end klassisk massage.

 

Hvad kan behandles med Tui Na massage?

Tui Na er en behandlingsmetode, der kan anvendes til behandling af alle former for muskel-, sene- og ledsmerter, herunder også rygproblemer.

Tui Na massage kan yderligere anvendes til følgende problematikker:

  • infektioner f.eks. seneskedehindebetændelse, bi- og pandehule-betændelse etc.
  • hovedpine/migræne
  • menstruationssmerter
  • søvnløshed
  • stress

Hvert problem har, afhængig af årsagen, sin helt specielle behandlingsmetode. Behandlingen er ufarlig og har ingen bivirkninger.

Tui Na aktiverer akupunkturpunkter og virker regulerende på kroppens meridianer. Resultatet er forbedret blodcirkulation og har en udrensende effekt. Samtidig fungerer behandlingen som en form for energi booster til krop og sind.

Tui Na massage kan bruges forebyggende og som generel afspændende massage af hele kroppen, men også med fokus på behandling af specielle problemer, som er en traditionel behandlingsmetode på kinesiske hospitaler.

Massagen er meget velegnet til behandling af personer med nåleskræk og børn.

Hvordan foregår en behandling med Tui Na massage?

En Tui Na massage udføres fuldt påklædt (gerne løst bomulds tøj) og der bruges kun sjældent olie. Massagen er for det meste let og blid, men med en dybdevirkning. Tui Na massage byder både på mikromassage og større bevægelser, men også dybdemassage med kraftigere tryk der kan gøre ondt.

Ligesom akupunktur foregår behandlingen ikke nødvendigvis alene dér, hvor smerten eller symptomet er, men også på relaterede meridianer og akupunkturpunkter. Massagen øger energien, hvor der er behov for det.

Under hele behandlingsforløbet er det vigtigt at indtage rigeligt væske, så kroppen får hjælp til at udskille affaldsstoffer, for at undgå unødigt ubehag.

Tui Na Massage er endnu ikke særligt udbredt i Danmark. Et af de steder hvor danske massører kan få et kursus i det er på Tengbjerg Massørskole Her kan Massørerne lære en Rygbehandling med Tui Na.

Ved DM i Massage og ved VM i Massage kan man som regel opleve Tui Na massage.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Du kan se en kort Tui Na Massage af bagsiden af kroppen her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater