Virker massagebehandlinger? - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Virker massagebehandlinger?

Ja, selvfølgelig virker massage! Har man en gang fået massage ved man at det virker! Det er jo ikke det samme som, at det er blevet undersøgt om massage virker.  Denne artikel er inspireret af en spændende norsk artikel udgivet af det norske massageforbund. Artiklen gennemgår to undersøgelser der havde til formål at afdække om massage har en målbar effekt og om hyppigheden af massage har en betydning.

Massage har en målbar effekt

Artiklen gennemgår forsøget, massage har flere målbare effekter.

Der var en klar reduktion i ADH niveauet (“antidiuretisk hormon”), et hormon der bl.a. hæmmer urinudskillelsen – som er forbundet med kroppens stress respons. Forskerne fandt også en let reduktion af cortisol niveauet. Der var ingen signifikant stigning i oxytocin (“kærlighedshormonet”) som traditionelt tilskrives klassisk massage. Derimod fandt de en mindre stigning i frie lymfocytter i blodet (dvs. immunforsvars celler), og dette var moderat højere efter behandling med klassisk massage. Alt dette understøtter traditionelle hypoteser om de positive effekter som klassisk massage kan have på kroppens immunforsvar.

Sammenfattende, så viser resultaterne af undersøgelsen, at en behandling med klassisk Massage kan give målbare biologiske effekter, selv om cortisolniveauet ikke blev signifikant reduceret, og de gentagne behandlinger kan muligvis have potentiale til at behandle betændelse og autoimmune tilstande som følge af forøgelsen af ​​frie lymfocytter i blodet.

Hyppigheden af massagen har en effekt

I det andet forsøg man lavede, ville man teste om der var en øget effekt ved at modtage massage flere gange om uge. Det faldt også positivt ud.

Det man undersøgte var igen niveauet af oxytocin (“kærlighedshormonet”), ADH (“antidiuretisk hormon”), cortisol, lymfocytmarkører og mitogenstimuleret cytokinfunktion (de to sidstnævnte er immunsystemets komponenter).

Massagebehandling to gange om ugen viste en stigning i oxytocinniveauet og lavere cortisol- og ADH- niveauer (der angiver indflydelsen af ​​HPA-aksen eller stress), men mindre effekt på lymfocyttene.

Studierne konkluderer, at der er akkumulerende biologiske ændringer ved massage og berøring, og at disse kan vare i flere dage. Behandlingsfrekvensen har stor indvirkning på disse ændringer, og kan aktivt bruges til at opnå den ønskede virkning. Resultaterne viste, at blodets indhold af oxytocin synes at øge med hyppige behandlinger. Når vi er opmærksomme på de positive virkninger af oxytocin, og ved, at hyppig massage behandlinger hjælper til at frigive oxytocin i blodet, kan vi bruge denne viden terapeutisk til behandlingsmæssige formål.

Hyppige behandlinger synes også at være bedst egnet til at reducere stressniveauet. Stress er vidt udbredt i dele af verden, og viser talrige ubehagelige fysiske symptomer såsom muskelsmerter, forhøjet blodtryk, fordøjelsesproblemer, søvnløshed med mere. Massageterapi kan hjælpe med at fremme det parasympatiske nervesystem, og dermed reducere stressniveauet og dermed opnå positiv effekt på symptomene ved stress.

Der synes ikke at være behov for hyppige behandlinger til at styrke immunforsvaret og lindre betændelse. En enkelt behandling kunne være tilstrækkelig til at øge koncentrationen af ​​frie lymfocytter i blodet. Lymfocytter er den vigtigste faktor for immunsystemet og er særligt aktive i kronisk inflammation. En behandling med klassisk massage har således vist sig at øge koncentrationen af ​​aktive eller “patrulerende” lymfocytter i blodet. Ugentlige behandlinger kan akkumulere og stabilisere denne stigning, der bidrager positivt i kroniske inflammatoriske sygdomme og autoimmune tilstande, hvor kronisk betændelse indgår.

Så som sagt, Massage virker

Find den norske artikel her.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut kan gøre for andre.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

Læs om skolens massageuddannelse her.

Læs om skolens sportsmassageuddannelse her.

Læs om skolens akupunkturuddannelse her.

Læs om skolens zoneterapiuddannelse her.

Uddannelser på Fyn 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater