Inspiration

Kan massage hjælpe på spændingshovedpine?

I følge forskning kan massage være en effektiv metode til at dæmpe oplevelsen af smerte ved hovedpine, det kan også reducere hyppigheden og længden af spændingshovedpine.

Hvad er en spændingshovedpine?

Spændingshovedpine er den hyppigste form for hovedpine, næsten alle oplever den form for hovedpine en eller flere gange i løbet af livet. Den kan være kronisk eller forbigående. Den forbigående er den type der forekommer oftes.

Symptomerne er trykkende smerter og et trykkende bånd omkring hovedet. Smerterne forværres ikke ved fysisk anstrengelse. Man oplever sjældent kvalme og opkast i forbindelse med denne type af hovedpine.

Hvilke årsager kan der være?

Årsagerne til spændingshovedpinen kan være flere enten muskulære eller grundet forskellige psykiske spændinger, som stress, sorg eller spekulationer. Hos enkelte kan en uhensigtsmæssig bide-funktion eller ”skæren tænder” spille en rolle.

Hvordan hjælper vi?

Det vi kan hjælpe med i forbindelse med en spændingshovedpine, er at give massage af nakke, skuldre og øvre ryg, samt evt. også tyggemusklerne. Det kan også kombineres med f.eks. klassisk akupunktur eller trigger-akupunktur.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut kan gøre for andre.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

Læs om skolens massageuddannelse her.

Læs om skolens sportsmassageuddannelse her.

Læs om skolens akupunkturuddannelse her.

Læs om skolens zoneterapiuddannelse her.

Uddannelser på Fyn 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *