Preben Hye til EM i Massage - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Preben Hye til EM i Massage

I denne artikel i har Tengbjerg Massørskole og MassørNyt bedt den danske mester i Massage fra 2016 Preben Hye, om at fortælle sin historie og om sin seneste oplevelser ved EM i Massage i starten af denne måned. På artiklens billede trykker Preben Hye hånd med den nykårede Europamester i Massage 2019.

Hej,

Mit navn er Preben og jeg er 53 år. Jeg bor Haderslev sammen med min kone og har to voksne piger. 

Min interesse for massage startede da jeg var helt lille, hvor min fars onkel tryllede med sine hænder. Når jeg fik lov, sad jeg og så fascineret til når han lagde hænderne på folk som dårligt kunne kravle ind ad døren, men som tilsyneladende havde det godt når de gik igen. 

Jeg husker, at han forklarede, fortalte og bad, om at holde godt øje med hvad han lavede. Der gik hele 3 år før han lod mig prøve at røre ved en ryg. 

Da jeg blev ældre, var jeg fortsat interesseret i, hvad man kunne udrette med sine hænder. Jeg tog derfor i 80’erne på højskoleophold, hvor jeg tog de første kurser i idræt og skadesbehandling. Jeg begyndte at massere på fritidsbasis. 

Samtidig brugte jeg selv massagen som afspænding og velvære på egen krop hvor jeg sugede alt viden til mig. 

Der kom til at gå en del år inden det blev min levevej. 

Jeg blev uddannet pølsemager og butiksslagter. Dette fag var jeg indenfor i mange år men have sideløbende altid massagen i baghånden og baghovedet. 

I 1999 tog jeg min uddannelse som fysiologisk massør. I 2012 blev denne uddannelse udvidet med en terapeutisk overbygning og siden er det gået slag i slag. Jeg har udvidet min viden og dygtig gjort mig hvert år med forskellige kurser og teknikker. I mange år har jeg været frivillig instruktør +og behandler i et motionscenter. 

Jeg blev selvstændig massør i egen klinik i 2008. 

I 2016 blev der for første gang arrangeret DM i Massage. Jeg tænkte, at det kunne være sjovt at deltage. Jeg drog derfor til Næstved en fredag og kom hjem som DM-mester, om søndagen. 

Det var en kanon oplevelse. 

Efterfølgende har Jeppe Tengbjerg og Den Internationale Massage Forening (IMA) også arrangeret VM i Danmark 2 gange (2017 og 2018)

Det er nogle rigtig gode arrangementer hvor fagligheden er i højsædet. Det sammenhold vi har, omkring en fælles interesse er helt fantastisk. Der er så mange dygtige kollegaer og det er meget fascinerende at se teknikker og forskellige metoder fra forskellige lande. Den viden og teknik som folk er villige til at vise men også dele med hinanden er virkelig unikt. 

Senest her i marts har jeg deltaget ved EM i byen Spilamberto i Italien. Byen er en hyggelig gammel by med kultur og seværdigheder som er værd at opleve. Jeg valgte at kører i egen bil frem for flyveren og havde en fantastisk tur derned med min kammerat Henrik (som var Co-driver og taskebærer 😉 hvor vi fik set meget undervejs. Jeg havde indlogeret mig hjemmefra på et af de hoteller som organisationen havde anbefalet og også forhandlet nogle gode tilbud hjem til os deltagere. Det har været en kæmpe oplevelse. Jeg deltager for at opleve andre kulturer, det helt unikke sammenhold og fællesskab vi har. Jeg kendte ikke mange på forhånd, men der er bare en samhørighed lige fra start og alle er interesserede i det sammenhold som opstår, alle tager godt imod hinanden. Jeg deltager ligeledes for at opleve forskellige teknikker og få sparring omkring massage. Alle giver og tager og der er så meget “kærlighed” mellem deltagerne og så er jeg der selvfølgelig for at konkurrere. 

NU glæder jeg mig til VM i juni hvor jeg selvfølgelig igen vil deltage og hvor jeg igen skal se hele min “ massage-familie”. 

M.v.h.

Preben Hye
Hyes-massage.dk

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater