InspirationUddannelse

Hvad er RAB?

Det er en Brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere!

For klienter er der mange alternative behandlere at vælge imellem, flere tusinde på landsplan. Personlige anbefalinger er naturligvis altid en fordel, men det er en rigtig god idé også at finde en behandler, der lever op til bestemte kvalitetskrav: En RAB-registreret behandler. I 2004 indførte regeringen en registreringsordning af behandlere, som bl.a. bygger på disse principper:

  • Veldefinerede uddannelseskrav
  • Regelsæt for etisk standard og god klinisk praksis
  • Klagemuligheder for borgerne
  • Minimumskrav til brancheorganisationerne

RAB betyder Registreret Alternativ Behandler, og betegnelsen må kun bruges af dem, der opfylder ovenstående kriterier, fastsat i samarbejde mellem Styrelsen for patientsikkerhed og behandlernes brancheorganisationer. Det er ikke en autorisation på linje med lægers og sygeplejerskers, men en fællesnævner for en offentligt anerkendt standard.

Det er derfor det sikreste for klienterne at vælge en behandler, der er RAB-registreret – af hensyn til både sundhed, sikkerhed og pengepung.

For behandlerne er det ligeledes en fordel at uddanne sig til RAB-registreret behandler.

Kilde: Styrelsen for patientsikkerheds råd vedrørende alternativ behandling.

Find RAB behandler her.

På Tengbjerg Sundhedsuddannelser uddanner vi RAB-behandlere indenfor Massage, Zoneterapi og Akupunktur. Desuden står vi for mange andre behandlingsformers grundlæggende uddannelse i anatomi, fysiologi og sygdomslære.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Uddannelser på Fyn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.