Massage og Demens - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Massage og Demens

Jonas Beknes der i 2018 kom i Dansk Massageforbunds Hall of Fame skrev denne interessante artikel om massage og demens i 2018. Jonas er udtaget til både DM og VM som dommer i 2019.

Jonas fortæller:

Vi har god erfaring i at massere ældre med demens. Typisk er det de pårørende der tager kontakten til os. Oftest er der en pårørende tilstede de første par gange, det afhænger af den ældre som modtager massagen og de pårørende.

Det har altid været en gensidig positiv oplevelse, langt de fleste vi har masseret, med demens, har siddet i en kørestol, på en alm. stol eller vores massage stol. Det er meget få som har ønsket at ligge på massagebriksen.

Det vi lægger vægt på i massage til ældre med demens er den menneskelige kontakt, da det er den menneskelige kontakt der er med til at dæmpe usikkerheden, følelsen af isolation og lignende.

Jeg faldt over denne artikel fra Massage Today

Håndmassage

Det at holde i hånd er en så grundlæggende kontakt og derfor næsten altid muligt på de fleste med demens. Ud over den almindelige massage effekt, giver det også fornemmelsen af nærvær og intimitet samt en ro som ellers kan være svært at opleve.

Langsom ryg massage

Der anbefales en langsom ryg massage med effleurage, dvs. flytter håndfladen i lange, rytmiske, faste strøg. Dette skal gøres i  8tal på begge sider af ryggen. Massage stimulerer produktionen af endorfiner, som er kemiske forbindelser produceret af kroppen, det undertrykker smerte og hæver humøret. Massage har også en generel effekt på det autonome nervesystem, hvilket giver et afslapningsrespons.

Langsom ryg massage har følgende effekter:

  1. Hjælper folk til bedre søvn.
  2. Reducer angst.
  3. Formindsker fysiske udtryk for agitation såsom pacing, vandring og avasion mod pleje.
  4. Lette smerter.
  5. Reducer blodtryk og hjertefrekvens, hvilket indikerer en fysiologisk afslapningsrespons.

Fodmassage

Fodmassage betragtes som en massage der ikke “overskrider grænser”, og svage ældre voksne kan let acceptere at deres fødder gnides. Beviser indikerer, at fodmassage kan:

  1. Fremme dyb afslapning.
  2. Lindrer angst.
  3. Lette smerter og fysisk ubehag.
  4. Fremmer søvn.
  5. Fremme støtte og komfort.

Kyndig, medfølende menneskelig berøring hjælper med at lette fysisk, følelsesmæssig og psykosocial nød, som fører til de adfærdsmæssige symptomer på demens. Når massagen anvendes proaktivt, oplever ældre mennesker en større tilfredshed i deres pleje. En håndmassage, rygmassage eller fodmassage kan fremkalde positive, livbevidste følelser og reaktioner. For en person med Alzheimer er berøring et sprog i det menneskelige hjerte og en erindring af et sted i verden.

 

Jonas Beknes blev optaget i Hall of Fame 2018, for sit store engagement med at fremme massagefaget gennem nytænkning og udvikling af nye måder at ”Brande” massagefaget på, både i udlandet og i Danmark. Jonas har været et stort aktiv for IMA’s og Dansk Massageforbunds udvikling af læring gennem turneringer.

 

Beknes massage:

Website

Facebook

 

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut kan gøre for andre.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

Uddannelser på Fyn 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater