Min lidenskab for massage - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Min lidenskab for massage

I MassørNyt i denne uge har vi givet ordet til en af de dygtige massageterapeuter i Danmark som kommer fra udlandet.

Mit navn er Rita Murauskiene. Jeg er ejer af Aveda massageklinik, som ligger i Sakskøbing og Nakskov.

Oprindeligt kommer jeg fra Litauen, men jeg har boet i Danmark siden 2002. Min massør karriere begyndte i 2016, så jeg kan betragtes som nybegynder i massageverden. Men min kærlighed til massage og lyst til at hjælpe mennesker har motiveret mig til at lære mere og mere. Helt fra barndomen har jeg haft store interesser i at hjælpe andre. Min mor var sygeplejerske og en af min mors søstre er læge, den anden er jordmoder. Så jeg voksede op i et miljø, hvor der var meget opmærksomhed på menneskes krop og sundhed. I Litauen i oldtiden, vidste folk at hvis man vil gerne ville være sund, skal man passe på sin krop og sjæl. Derfor fastede folk hver fredag, om lørdagen gik folk i sauna og fik massage og om søndagen gik folk i kirke. På baggrund af skriftlige kilder i Litauen i 1921 ved vi at her fandt det første officielle massage kursus sted, for personer med medicinsk uddannelse. Massage var en del af min mors sygeplejerske uddannelse, så i min familie, brugte vi cuppingbehandling imod forkølelse og lungebetændelse.

På trods af at min unge alder havde jeg lyst til at hjælpe mennesker, men på grund af økonomiske årsager i familien og en politisk situation i landet i 1998, valgte jeg efter folkeskolen en IT-teknolog uddannelse, som på det tidspunkt havde en meget lovende fremtid. Faktisk fik jeg en uddannelse mere her i Danmark i 2008. Jeg har studeret Bachelor of Leisure Management.  Igennem mit liv, fik jeg to store uddannelser og har arbejdet i forskellige brancher fra salgs manager, børnepasning, receptionist og serviceassistent men indeni følte jeg at det ikke var min vej…

Nogle gange har vi en lang vej at gå for at forstå, hvad vi virkelig ønsker at gøre i med vores liv. Nogle gange kun når der opstår en krise, hvor vi begynder at kigge efter svar på livets høringer. I 2010 var der en krise i familien, som gjorde mig motiveret til at lytte til mit hjerte, og prøve at søge noget hjælp. Min mand og jeg fik store interesser for vedisk filosofi, som handler om alt mellem himmel og jord, såsom Ayurveda (lægekunstens Veda) og Jyotirveda (astrologiens Veda). Denne vedisk viden, har hjulpet mig med at finde min vej, og jeg er virkelig glad for jeg har fundet den vej til massageverden. Mit arbejde som Massageterapeut er meget givende, og det er en fantastik oplevelse at hjælpe andre mennesker.

Fra 2010 har jeg mødt mange fantastiske mennesker som har støttet, lært og inspireret mig. Jeg er meget taknemlig til min Ayurvedisk lærer, Darius Vyzintas fra Litauen, som har lært mig Ayurvedisk massage. I Danmark er det ikke nok at arbejde som Ayurvedisk massør. Derfor i 2016 startede jeg min massøruddannelse hos Jeppe Tengbjerg i Næstved. Det var en fantastisk tid på Tengbjerg Massørskole sammen med alle andre elever, og dygtige undervisere som Jeppe Tengbjerg, Janne Birkedal, Andrea Putrino, Stinne Bork og alle de andre. Jeg takker dem for al deres hjælp og bidrag til min personlige udvikling. Desuden vil jeg gerne takker til Louis R. Aguilera, Gunna Højgaard, Elena Bondarenka og andre af mine lærere.

I dag er jeg RAB-registeret Massageterapeut, men læringsprocessen stopper ikke. Tiden går, viden ældes, der kommer ny teknikker. Man skal konstant lære og opdatere sin viden. Deltagelse til DM i Massage er et af de bedste steder at opleve de forskellige massageteknikker. I marts 2018 deltog jeg i DM i Massage i Wellness og Asiatisk kategorierne. Jeg havde ikke høje forventninger i forhold til at vinde en medalje. Jeg viste godt at der ville være  stor konkurrence med alle de dygtige massører som havde arbejdet med massage i mange år, men jeg vandt bronze i den store finale og Guld i kategorien Asiatisk Massage og Guld i kategorien Wellness Massage. Det var en fantastisk oplevelse at vinde i DM i Massage. Selvfølgelig er medaljer ikke det vigtigste i mit arbejde. Det vigtige er at jeg kan hjælpe folk at blive mere sunde uden medicin og finde en balance i deres krop og sjæl. Men deltagelse i DM i Massage var en store mulighed for mig at promovere min klinik. Jeg fik mange nye kunder og alle mine kunder er stolte af mig. Desuden er DM i Massage er ikke kun konkurrence, men det er også mulighed for at udvikle sig fagligt, lære ny viden og møde andre mennesker som også har lidenskab for massage. Jeg anbefaler alle massører at være med i DM i Massage som bliver afholdt den 9.-10. marts 2019 i Næstved.

Et andet godt sted at finde faglig inspiration og møde de dygtigste massører, som viser de forskellige massageteknikker der bruges over hele verden, er Verdensmesterskaberne i Massage, som bliver afholdt den. 22.-23 juni 2019 i København. Jeg har deltaget ved VM i Massage i 2017 og 2018 og jeg har mødt de mest fantastiske mennesker og blev inspireret til at lære nye teknikker som jeg vil præsentere ved DM i Massage 2019. Jeg håber at vi ses der og deler vores færdigheder.

Til sidste vil jeg gerne sige at jeg kan godt lige holistisk tilgang til mennesker. Så jeg arbejder ikke kun med kroppens problemer. Mange af vores problemer er relateret til vores følelser. Derfor jeg prøve at hjælpe mine kunder at finde balance i hverdagen. Desuden håber jeg at min historie vil inspirere jer som står i krydset i livet, husk at søge efter hjælp, der findes mange mennesker i verden som vil hjælpe jer godt på vej. Det er aldrig for sent at opfylde sin drømme. Det er aldrig for sent at være rask og glad for sin krop og sjæl. Jeg er også klar til at hjælpe jer.

Med kærlig hilsen

Rita Murauskiene, Massageterapeut og Ayurvedisk massør.

Tlf.: +45 52 65 16 68

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater