Inspiration

Hvad er Meridian massage?

Meridian massage er en meget gammel kinesisk behandlingsform, der bygger på akupunkturens grundprincipper, Læren om meridianerne også kendt som kroppens energibaner. På disse energibaner findes der nogle særlige punkter (akupunkturpunkter) der med tryk og massage kan skabe balance mellem Yin og Yang. Er der ubalancer mellem de to kan enerigen (Qi´en) ikke flyde frit, og man bliver enten syg eller skadet.

Det er altså afgørende ifølge kinesisk medicin at vores krop, sind og sjæl er i balance.

De energibaner Massøren arbejder med ligger under huden. De mere dybtliggende eller dem man kalder ekstrameridianerne kontrolleres/styres at punkter på de klassiske overfladiske meridianer.

Der findes flere måder at give meridian massage på. Det kan være tommelfinger tryk som man oplever i akupressur eller som i japansk Shiatsu. Meridianer findes også i både Thailandsk medicin og i indisk medicin, her bliver meridianerne bare kaldt for SEN kanaler og Prana kanaler. I disse lande praktiseres også ”meridian massage”. I vesten er flere og flere begyndt at give fysiurgisk massage (friktion, petrissage, tapotement, effleurage) langts meridianerne for at opnå en bedre muskeltonus (muskelspænding).

Flere og flere giver også Hot Stone på/langs meridianerne. Særligt i løbet af årets kolde måneder.

Der findes mange forskellige teorier om hvordan man skal gøre. Nogle mener at man skal massere op mod hjertet, så afiltet blod og affaldsstoffer kan pumpes til lungerne og de andre udrensningsorganer. Andre mener at man altid skal arbejde med energibanen i tilfælde af mangel på energi i kroppen. Andre mener igen at man også skal arbejde mod energiens bane for at sprede energien hvis diagnosen er ”overenergi” et sted i kroppen.

Meridian Massage kan læres flere steder i landet som ”små kurser”. På Tengbjerg Massørskole indgår meridian massage på skolens uddannelser til Akupunktør, Zoneterapeut og Thai Massør. Thai Massage kan også læres på vores søsterskole i Odense: Massørskolen-Fyn.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Se en af meridian massagemetoderne her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.