Hvad er Meridian massage? - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Hvad er Meridian massage?

Meridian massage er en meget gammel kinesisk behandlingsform, der bygger på akupunkturens grundprincipper, Læren om meridianerne også kendt som kroppens energibaner. På disse energibaner findes der nogle særlige punkter (akupunkturpunkter) der med tryk og massage kan skabe balance mellem Yin og Yang. Er der ubalancer mellem de to kan enerigen (Qi´en) ikke flyde frit, og man bliver enten syg eller skadet.

Det er altså afgørende ifølge kinesisk medicin at vores krop, sind og sjæl er i balance.

De energibaner Massøren arbejder med ligger under huden. De mere dybtliggende eller dem man kalder ekstrameridianerne kontrolleres/styres at punkter på de klassiske overfladiske meridianer.

Der findes flere måder at give meridian massage på. Det kan være tommelfinger tryk som man oplever i akupressur eller som i japansk Shiatsu. Meridianer findes også i både Thailandsk medicin og i indisk medicin, her bliver meridianerne bare kaldt for SEN kanaler og Prana kanaler. I disse lande praktiseres også ”meridian massage”. I vesten er flere og flere begyndt at give fysiurgisk massage (friktion, petrissage, tapotement, effleurage) langts meridianerne for at opnå en bedre muskeltonus (muskelspænding).

Flere og flere giver også Hot Stone på/langs meridianerne. Særligt i løbet af årets kolde måneder.

Der findes mange forskellige teorier om hvordan man skal gøre. Nogle mener at man skal massere op mod hjertet, så afiltet blod og affaldsstoffer kan pumpes til lungerne og de andre udrensningsorganer. Andre mener at man altid skal arbejde med energibanen i tilfælde af mangel på energi i kroppen. Andre mener igen at man også skal arbejde mod energiens bane for at sprede energien hvis diagnosen er ”overenergi” et sted i kroppen.

Meridian Massage kan læres flere steder i landet som ”små kurser”. På Tengbjerg Massørskole indgår meridian massage på skolens uddannelser til Akupunktør, Zoneterapeut og Thai Massør. Thai Massage kan også læres på vores søsterskole i Odense: Massørskolen-Fyn.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Se en af meridian massagemetoderne her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater