Janne Birkedal - fra Jurist til Massør - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Janne Birkedal – fra Jurist til Massør

Her er Janne Birkedals egen historie om hvordan hun valgte at blive Massør fremfor Jurist.

Der var en gang en jurastuderende, som endte ud med speciale i EU-ret. Det gik godt i ministeriet i mange år indtil ”udfordringen” bankede på døren. ”Nu har du arbejdet inden for det offentlige i mere en 10 år – du kommer aldrig videre”. Hvad for noget??

Jeg tog udfordringen op – ringede til Jeppe Tengbjerg, der havde startet en Massørskole i Næstved, for at høre, hvordan jeg kunne blive massør. Først blev jeg uddannet massør, så muskelterapeut. Jeg åbnede min første klinik – Bodywell i Præstø. Kunderne var glade, jeg var glad, men pludselig stod ”udfordringen” igen og bankede på min dør. ”Vil du for evigt bo og arbejde i Præstø?”

Jeg tog udfordringen op. Rykkede teltpælene op og flyttede til Sverige. Ahh det var skønt, der var skove og søer i massevis – svenskerne tog godt imod mig. Nu skulle jeg bare finde ud af hvad jeg ville arbejde med – jura, nej der var jeg ikke dygtig nok til sproget. Jeg tog på sprogskole – her lærte jeg svensk kultur og sprog og endte da også med at tage svenskkursus på gymnasieniveau. Ok – så var jeg klar til at åbne egen klinik (Bodywell) i det svenske. Men der var regler, masser af regler, så I det lidt lyssky fik jeg åbnet en klinik og fik masser af kunder. Jeg fik ovenikøbet henvisninger fra læger og fysioterapeuter, når de havde givet op overfor deres patienter. Jeg fik skabt et godt ry. Men så en dag stod den STORE regelhåndhæver og bankede på – alt skulle tilpasses handicappede. Svingdøre, elevatorer, løfte udstyr og jeg ved ikke hvad, nok til at dræbe ethvert initiativ og pengepung. De lukkede klinikken fra dag til dag – hvad skulle jeg leve af. Kommunen kunne ikke hjælpe – jeg ejede jo både hus og bil. De, regelhåndhæverne, holdt fast. Trods EU-regler, og Jeppe Tengbjergs hjælp kunne jeg intet stille op. Mine stakkels kunder, der havde ondt både her og der måtte vente. Jeg lærte mig hurtigt hvordan man skulle begå sig i det svenske og arbejdede lystigt videre (sådan lidt i det skjulte), selvom vi taler 400 m2 klinik, galleri, motion rum. Men indeni var det hårdt. Ikke at kunne følge reglerne. Heldigvis dukker prinsen på den hvide heste op, ja det var nu en hvid Cadilac og støttede mig moralsk og gav mig lidt mad. Til mit held dukker ”udfordringen” op igen. ”Vil du kæmpe til evig tid eller vil du tilbage til Danmark”.

Jeg ville tilbage. Men der var sket meget i Danmark på 10 år. Nu skulle alle være RAB-godkendte – hvad var nu det?. Jeg ringede til Jeppe Tengbjerg. Han viste alt om RAB-godkendelse og hårdt arbejde med efteruddannelsen begyndte. En dejlig rejse med masser af nye bekendtskaber og masser af faglighed og praktik. Nu tog det virkelig fart.

Jeg blev RAB godkendt, vandt bronze i DM i massage og vandt guld i Stolemassage. Store arrangementer som IMA (International Massage Assoiation) har stablet på benene. Blev valgt ind i bestyrelsen hos BFM (Brancheforeningen for fysiurgisk massage), sidder med i Advisory Board hos IMA, er dommer ved mesterskaberne DM og VM i massage, underviser i stolemassage og hotstone i samarbejde med Jeppe Tengbjerg.

Enden på historien er at jeg nu har fået en sekretærpost hos RAB-Forum – nu kan jeg næsten ikke komme tættere på beslutningerne, medmindre jeg altså vil sidde i ministeriet igen.

Moralen: Intet er umuligt for den som bærer viljen i hjertet.

Snip Snap Snude – nu er eventyret ude.

Tip Tap Tønde – nu kan et nyt begynde.

Skrevet af Janne Birkedal

Janne Birkedal underviser i blandt andet på Tengbjerg Massørskoles Stolemassage uddannelse. Læs mere om skolens stolemassage uddannelse her.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Hvis du vil teste din viden om muskelfunktioner, så tryk her.

Hvis du vil teste din viden om udstrækning af muskler. Så tryk her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater