Inspiration

Hvorfor skal massøren specialisere sig?

Top 15 teknikker Massøren bør lære.

Specialisering hjælper dig med at skille dig ud fra andre massageterapeuter – og for at specialisere dig, skal du fordybe dig på et højere niveau og tage et speciale. Det kunne være en Masterclass, men mindre kan også gøre det.

Din nye viden vil hjælpe din massagepraksis/klinik med at blive betragtet som et sted, der hjælper klienterne og dit professionelle ry vil blomstre og mange anbefalinger vil følge med.

Selv om der er hundredvis af teknikker man kan overveje at specialisere sig i, valgte det amerikanske blad Massage Magazine i 2019, de følgende 15 teknikker som nogle, der vil være et naturligt skridt for en klinikejer der vil gøre sig i afspændings- og wellnessmassage.

Aromaterapi: Aromaterapi er brug af ​​æteriske olier, som er koncentrerede essenser udvundet fra blomster, frugt, frø, blade, rødder eller bark af planter. Der er mere end 400 æteriske olier. Nogle bruges i parfume eller kosmetik, men æteriske olier bruges også i alternativ behandling, hvor olierne bruges ud fra et holistisk syn, hvor olierne balancerer, harmoniserer og fremmer den generelle følelse af velvære for både krop og psyke. I aromaterapi forenes det fysiologiske, psykologiske og spirituelle.

Assisteret udstrækning: Der findes forskellige udstrækningsmetoder af klienter. Den klassiske hvor man stækker klienten, men også hvor klienten delvis er aktiv, f.eks. efter PNF eller Reciprok metoderne. Assisteret udstrækning er en del af Tengbjerg Massørskoles pensum i Skadesterapi og i uddannelsen til Sportsmassør.

Stolemassage: Stolemassage kan gives mens klienten er fuldt påklædt. Det er oplagt i virksomheder og i det offentlige rum, men også som Event- promoveringsmassage. Stolemassage kan læres på Tengbjerg Massørskole. Læs mere her.

Kranio-Sakral terapi: (KST) er en alternativ behandlingsform der påvirker knogler, muskler og nervesystemet således, at kroppen arbejder hen imod sin naturlige balance. Terapiformen bygger på en teori om, at knogler skal være bevægelige, i balance, og at de kommunikerer med hinanden.

Cupping:Denne teknik er en alternativ medicinsk metode som benytter undertryk med henblik på at forbedre blodkredsløbet i huden, muskulaturen og i kroppens indre organer.  Det bruges særligt ved stramt muskelvæv og bindevæv og til at fremme lymfesystemet.Cupping kan læres på Tengbjerg Massørskole. Læs mere her.

Energi Terapi: Teknikker, der gendanner balance og bevæger energi. Disse omfatter Healing Touch, Therapeutic Touch og Reiki.

Ansigtsløft eller ansigtsbehandling, massage: Mange mennesker vælger alternative behandlingsmetoder for at stramme op på huden i stedet for plastikkirurgi. Ansigtsmassage, akupressur, manuel lymfedræning osv, stimuler blodgennemstrømningen i ansigtet, får musklerne i ansigtet til at slappe af og reducere rynker.

 Myofascial Release:Dette er en metode der påvirker kroppens bindevæv ved at trykke, strække og ”twiste”. Metoden kaldes også MFR og kan læres på Tengbjerg Massørskole. Læs mere her.

SeniorMassage: Massage målrettet ældre med nedsat mobilitet og tynd hud bliver en stor klientgruppe i fremtiden. Denne generation har større interesse i at fremme sundhed og har desuden flere penge end de tidligere generationer.

Hot Stone & Shell Terapi: Opvarmede eller afkølede sten bruges til at udføre massage eller trigger-points behandling, eller placeret på kroppen for at afbalancere kroppens energi. Hot Stone kan læres på Tengbjerg Massørskole. Læs mere her.

 Taping:Den elastiske tape og dens anvendelsesmetoder fremmer det optimale bevægelsesforløb, som er nøglen til den optimale rehabilitation eller restitution. Taping kan læres på Tengbjerg Massørskole. Læs mere her.

I artiklen fra Massage Magazine nævnes også disse metoder.

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (IASTM)

Light and Laser Therapies

Medical Massage

Orthopedic Massage

Læs den amerikanske artikel her.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *