Hvordan virker Sportsmassage? - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Hvordan virker Sportsmassage?

Sportsmassage kan spores tilbage i årtusinder til Grækenland og Rom. Faktisk har den berømte romerske læge Galen, ordineret massage til atleter før og efter træning for at forhindre skader og lindre smerter.

Moderne sportsmassage kan dokumenteres tilbage til de olympiske lege i 1924. Paavo Nurmi fra Finland vandt fem guldmedaljer i de olympiske løbekonkurrencer, og han angav årsagen til sin succes, de massagebehandlinger han modtog fra sin Massør.

Der er tre typer sportsmassage (nogle siger flere, og andre siger færre):

  1. Før konkurrence/kamp: Her gives en mere stimulerende massage, en mere hurtig og måske også mere overfladisk massage for at undgå dyb ømhed inden konkurrencen/kampen). Denne massage kan udføres op til 24 timer før en begivenhed eller blot et par timer før. Formålet er at vække nervesystemet og ”varme” musklerne op. Med hensyn til strækøvelser så vælger langt de fleste massører at udstrække i kort tid, igen for at ”vække” nervesystemet mere end at få det til at slappe af.
  • Efter konkurrence/kamp: Her gives typisk en mere afslappende og dyb massage med rolige massageteknikker og lange udstrækningerne for at få både de overfladiske og de dybtliggende muskler til af slappe af. Dette kan ske umiddelbart efter kamp når kropstemperaturen er faldet til det normale eller timerne efter. Denne massage hjælper med at restituere atletens muskler og sind af.
  • Vedligeholdelse: Vedligeholdelsesmassage skal gives når atleten ikke er i konkurrenceperioden og har en reduceret træningsmængde eller i atletens lavsæson. Her målrettes massagen mod de problemområder og de muskler der er de mest spidsbelastet inden for den specifikke sport. Massage bliver her brugt som forebyggelse.

Sportsmassage er i høj grad i familie med fysiurgisk massage også kendt som Swedish massage/Classic massage i udlandet.

I Sportsmassage bruges massagegrebene Tapotement og Vibration i højere grad end ved Fysiurgisk massage. Desuden anvendes ledrotationer, oscillationer og MET – udstrækningsteknikker i langt højere grad end ved Fysiurgisk massage.

Også nyere teknikker som Myofacial release og elastisk taping bliver brugt i forbindelse med Sportsmassage.

Læs mere om skolens Sportsmassøruddannelse her

Sportsmassage kan opleves Ved DM i Massage og ved VM i Massage

Tengbjerg Massørskole

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolen på Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Hvis du vil teste din viden om massage i Danmark, kan du gøre det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater