Hvornår skal massøren undgå at give massage?
Massage er fantastisk i mange sammenhænge. I nogle tilfælde er det dog bedst at være varsom eller helt at undgå det. Det gælder blandt andet når klienten:
1) … lige har fået en fibersprængning eller en forvridning. Massage kan øge risikoen for blødning og hævelse, så vent 2-3 dage fra skaden er sket.
2) … lider af ledsygdomme som leddegigt og har akut inflammation. Den kan massagen forstærke.
3) … er forkølet, har feber eller infektioner. Giv kroppen fred og ro til at bekæmpe sygdommen.
4) … har en hudsygdom, f.eks. svampeinfektion eller smitsom eksem.
5) … har blodpropper i benene, åreknuder eller blødersygdomme. Det kan forværre tilstanden. Lider klienten af diabetes eller dårligt blodomløb, bør klientens læge give grønt lys inden der gives massage.
6) … har kræft. Massage kan medvirke til at sprede kræften i kroppen via lymfekirtlerne. (Det er ikke alle der er enige i dette)
7) … har uforklarlige smerter før eller under massagen. Vent med massage, til der vides hvad smerterne skyldes og er sikker på, at massage er det rette middel.
8) … lider af alvorlig psykisk sygdom. Massage kan have en negativ effekt på den i forvejen alvorlig tilstand.
Kilde: Else Marie Lehman. Læs artiklen her.
Herunder kan du opleve Verdensmesteren i Massage 2019 Mario de Sousa give en fantastisk stolemassage. Mario de Sousa underviste på Tengbjerg Massørskole sidste år og kommer igen.
Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.
Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.
Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.
Følg skolens Instagram og find mere inspiration.
Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.
Tilmeld dig DM i Massage her.
Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.
Hej Jeppe,
Jeg er ikke enig i pkt. Nr. 6. Faktisk anbefaler Kræftens bekæmpelse massage til kræftramte, da det har god virkning på mange af bivirkningerne ved kræft. Dog er der forholdsregler man skal tage, f.eks. Ikke massere tæt på kræftknuder da det som du skriver muligvis kan øge sandsynligheden for metastaser. At dette sker er dog ikke videnskabeligt påvist.
Mange kræftpatienter har rigtig meget glæde af massage.
Læs mere her om hvad Kræftens Bekæmpelse anbefaler:
https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/det-kan-du-selv-goere/alternativ-behandling/behandlingsformer/massage/
Hej Susan, tak for input. Jeg giver i artiklen ikke udtryk for min egen holdning, men referer til en anden artikel. Jeg er langt henad vejen enig med dig. Mvh Jeppe Tengbjerg
Hej Jeppe
Punkt 8 burde uddybes. Depression, angst mm kan betragtes som alvorlige psykiske lidelser, men disse sygdomme er af videnskaben kendt for at blive afhjulpet af massage terapi.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31489060
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31203905
Den massør og terapeut jeg har brugt https://vejgaard-fysioterapeut.dk har hjulpet mig meget med mine spændinger i kroppen efter en stress periode. Ved selvfølgelig ikke om det har været massage alene der har givet mig mere ro, men det har jeg en tro på. Satte mig selv ind i emnet da jeg fik hovedpine og oplevede de første symptomer. For år tilbage har jeg indimellem brugt massage som ren velvære, så vidste lidt om hvad det gjorde for mig. Kh
Tak for input Rikke.