Hvornår skal massøren undgå at give massage? - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Hvornår skal massøren undgå at give massage?

Massage er fantastisk i mange sammenhænge. I nogle tilfælde er det dog bedst at være varsom eller helt at undgå det. Det gælder blandt andet når klienten:

1) … lige har fået en fibersprængning eller en forvridning. Massage kan øge risikoen for blødning og hævelse, så vent 2-3 dage fra skaden er sket.

2) … lider af ledsygdomme som leddegigt og har akut inflammation. Den kan massagen forstærke.

3) … er forkølet, har feber eller infektioner. Giv kroppen fred og ro til at bekæmpe sygdommen.

4) … har en hudsygdom, f.eks. svampeinfektion eller smitsom eksem.

5) … har blodpropper i benene, åreknuder eller blødersygdomme. Det kan forværre tilstanden. Lider klienten af diabetes eller dårligt blodomløb, bør klientens læge give grønt lys inden der gives massage.

6) … har kræft. Massage kan medvirke til at sprede kræften i kroppen via lymfekirtlerne. (Det er ikke alle der er enige i dette)

7) … har uforklarlige smerter før eller under massagen. Vent med massage, til der vides hvad smerterne skyldes og er sikker på, at massage er det rette middel.

8) … lider af alvorlig psykisk sygdom. Massage kan have en negativ effekt på den i forvejen alvorlig tilstand.

Kilde: Else Marie Lehman. Læs artiklen her.

Herunder kan du opleve Verdensmesteren i Massage 2019 Mario de Sousa give en fantastisk stolemassage. Mario de Sousa underviste på Tengbjerg Massørskole sidste år og kommer igen.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

4 thoughts on “Hvornår skal massøren undgå at give massage?

 • Hej Jeppe,

  Jeg er ikke enig i pkt. Nr. 6. Faktisk anbefaler Kræftens bekæmpelse massage til kræftramte, da det har god virkning på mange af bivirkningerne ved kræft. Dog er der forholdsregler man skal tage, f.eks. Ikke massere tæt på kræftknuder da det som du skriver muligvis kan øge sandsynligheden for metastaser. At dette sker er dog ikke videnskabeligt påvist.
  Mange kræftpatienter har rigtig meget glæde af massage.

  Læs mere her om hvad Kræftens Bekæmpelse anbefaler:
  https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/det-kan-du-selv-goere/alternativ-behandling/behandlingsformer/massage/

  Besvar
  • Jeppe Tengbjerg

   Hej Susan, tak for input. Jeg giver i artiklen ikke udtryk for min egen holdning, men referer til en anden artikel. Jeg er langt henad vejen enig med dig. Mvh Jeppe Tengbjerg

   Besvar
 • Hej Jeppe
  Punkt 8 burde uddybes. Depression, angst mm kan betragtes som alvorlige psykiske lidelser, men disse sygdomme er af videnskaben kendt for at blive afhjulpet af massage terapi.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31489060
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31203905
  Den massør og terapeut jeg har brugt https://vejgaard-fysioterapeut.dk har hjulpet mig meget med mine spændinger i kroppen efter en stress periode. Ved selvfølgelig ikke om det har været massage alene der har givet mig mere ro, men det har jeg en tro på. Satte mig selv ind i emnet da jeg fik hovedpine og oplevede de første symptomer. For år tilbage har jeg indimellem brugt massage som ren velvære, så vidste lidt om hvad det gjorde for mig. Kh

  Besvar
  • Jeppe Tengbjerg

   Tak for input Rikke.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater