Hvad er Hot Stone Massage? - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Hvad er Hot Stone Massage?

Verden over diskuterer man stadig hvem der egentlig fandt på at lægge varme sten på kroppen.

Helt tilbage fra det 6. århundrede kan man finde optegnelser fra både Kina og Japan på hvordan man brugte varme sten for at åbne medianerne (energibanerne) i kroppen. Stenene blev også lagt ved, og på de forskellig chakra punkter på kroppen. Chakra punkterne er kroppens energi centre.

Oprindeligt har de nordamerikanske india­nere masseret med sten varmet i solen og kølet i bækkens vand gennem generationer. Der er en lang række ceremonier hvor hvert massagestrøg, der er en bøn i sig selv. Mange medicinfolk/shamaner/hekse blandt oprin­delige folkeslag over hele verdenen har haft metoder for at anvende sten i deres arbejde. Lige fra japanske munke som anvendte dem i bæltet for at beskytte mod sultfornemmelse under faste, kvinder som havde underlivss­merter og lige op til 1700-tallet i Europa var det en kendt praksis blandt såkaldte hekse.

Stenmassage er en oprindelig traditionel behandlingsform, som i nutiden tager mange forskellige former. Denne massage bringer generelt balance tilbage i krop, sind og ånd. Stenmassage kan rette sig mod behandling af fysiske symptomer og skader på samme måde som traditionel fysiurgisk massage, eller det kan være en sanselig og dybt afslappende wellness oplevelse.

Andre optegnelser viser at både Ægypten og det gamle Romerrige brugte både varme og kolde sten.

Behandling med varme sten gik lidt i stå, fordi der kom stor fokus på blandt andet akupunktur, cupping og andre behandlingsformer, så det var først da Mary Nelson, USA i 1993 genoptog behandlingen med varme sten at der for alvor kom en opblomstring i behandlingen igen.

Hot Stone kombineret med Massage i 2022

Hot stone massage er en blid massage der giver varme og afslapning til krop og sjæl. Massagen gives med varme sten og udføres med lange dybe strøg. Varmen fra stenene er meget effektiv til at få musklerne til at slappe af. Massagen beroliger nervesystemet, skaber balance i kroppens energisystem og skaber er en god stimulans for kredsløbet og lymfesystemet.

Behandlingen kan udføres på enhver form for behandlerbriks.

Massagen med de varme sten er blandt andet med til følgende:

–          Afspænder i dybden

–          Afstresser kroppen

–          Afspænder muskler og led

–          Øger blodcirkulationen og dermed ilttransporten rundt i kroppen

–          Fjerner affaldsstoffer

Placering af sten og behandling

Der findes mange måder og metoder man kan anvende i forbindelse med hot stone massage. Man kan vælge at lægge stenene på medianbanerne eller på chakracentrene, man kan vælge at lægge dem på eller under personen. Der findes ikke kun en korrekt måde/metode. Behandleren finder selv din egen stil.

Ved en almindelig behandling anvender de fleste behandlere ca. 64 sten.

De store sten bruges ofte hvor der skal opvarmes et større område. De er ofte også ret tunge og vil næppe egne sig til at massere med. De helt små sten anvendes til tæerne. De lidt mere spidse sten bruges til at massere f.eks. triggerpunkter med, eller hvor behandleren har brug for at være mere specifik. De glatte sten bruges til ansigtet hvor man som regel ikke bruger olie.

På blandt andet Tengbjerg Massørskole i Næstved kan Danske massører lærer Hot Stone Massage hvor kursisterne lærer en blanding af median/chakra/muskel behandling. En af de nye “sten” er “Wavestone’en” som spare behandlerens fingerled og vedkommende får en meget bedre ergonomi.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig MassørNyt og gå ikke glip af noget!
Følg skolen på Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater