Inspiration

Hvad er Akupressur?

Akupressur er en af de ældste behandlingsformer der findes. Alle kender til at man refleksmæssigt trykker på en spændt muskel i et forsøg på at få den til at slappe af. Eller hvis man har slået sig, holder man sig på den kropsdel der har slået sig. Det er det enkelte princip i akupressur: der hvor man spænder, eller hvor det gør ondt, der trykker man og så forsvinder smerten eller spændingen i en eller anden grad.

Det viser sig næsten altid at disse områder er identiske med akupunktur-punkterne i Traditionel Kinesisk Medicin (TCM). Aku-punkterne er som sluser, og ved at trykke på dem kan behandleren (massøren eller akupunktøren) virke som slusemester og regulere energistrømmen. Hvis man lærer hvor akupunktur-punkterne befinder sig kan man trykke på det spændte eller ømme punkt sammen med andre punkter i andre dele af kroppen. På den måde kan man få en endnu større effekt i det område hvor problemet findes.

Således kan man påvirke praktisk taget alle lidelser i kroppen: Hovedpine, svimmelhed, spændinger, ondt i ryggen osv. Akupressur er også kendt for at kunne påvirke og dermed behandle  de følelsesmæssige og mentale tilstande der giver sig et fysisk udslag. I TCM anser man fysiske, emotionelle og mentale tilstande som udtryk for en og samme energistrøm. Alt hænger sammen – Krop og sjæl i et.

Grundtanken i akupressur er, at hvis Qi’en (energien) flyder harmonisk i kroppen så er vi friske og har det godt. Når Qi af forskellige årsager kommer i ubalance, så får vi det dårligt og på sigt bliver vi syge eller bliver skadet. Qi er den energi der udvikles og flyder i kroppens meridianbaner. Disse energistrømme er særlig påvirkelige på visse specielle punkter. De kaldes Akupunkturpunkter.

Ved at trykke med fingrene på forskellige kombinationer af akupunkturpunkterne kan behandleren påvirke Qi’en i meridianerne. Dermed påvirkes alle dele af kroppen, dens funktion, dens emotionelle og mentale udtryk.

Kilde til artikel: Sven Algotsson

Under disse linjer kan du se en amerikansk undervisningsfilm

På Tengbjerg Sundhedsuddannelser er akupressur en del af pensum i skolens akupunkturuddannelse. Læs mere her.

Det er også muligt at tage et weekendkursus i Akupressur. Læs mere her.

Akupressur indgår også i skolens Zoneterapiuddannelse. Læs mere her.

Du kan læse en anden spændende artikel om Akupressur her.

Ved DM i Massage og ved VM i Massage kan man som regel opleve Akupressur.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Hjælp Tengbjerg Sundhedsuddannelser med at vokse. Gennem vores mange gratis Quizzer, Artikler og Podcasts forsøger vi at hjælpe alle behandlere med at blive dygtigere. Giv os meget gerne en god anmeldes på Trustpilot og Google. På forhånd tak. Tryk på logoerne for at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *