InspirationUddannelse

Hvad er Øreakupunktur?

Øreakupunktur kan egentlig kaldes ‘mikrozoneterapi’ da principperne for diagnose og behandling er de samme som for zoneterapi. Det er også et rigtigt godt supplement til massørerne behandling af skader i bevægeapparatet.

Zoner der relateres til hele kroppen, findes på ørets for- og bagside. Øreakupunktur har som behandlingsform været kendt i århundreder og tager sit udgangspunkt i menneskets balance.
Øreakupunktur regulerer gennem behandling den ubalance, der har forårsaget sygdom, smerter eller andre skavanker. I Den Gule Kejsers bog ”Classic of Internal Medicine” (500-300 BC) nævnes øret som stedet, hvor alle kanaler mødes. Kanaler er det samme som meridianbanerne og det, der hører til disses funktionskredse.

Hele menneskekroppen afspejler sig i øret på samme måde som på fødderne ved zoneterapi.
Når sygdom eller ubalancer opstår i kroppen, vil der i øret opstå ømme trykfølsomme punkter, der refleksmæssigt svarer til sygdommens placering.

Hvad er øreakupunktur særlig effektivt mod?

• lidelser i bevægeapparatet (muskel- og ledsmerter),
• kroniske samt akutte skader,
• allergier,
• smerter,
• migræne og hovedpine,
• hedeture,
• søvnproblemer,
• hormonelle lidelser,
• følelsesmæssige problemer som angst, uro, stress, udbrændthed, sorg og lettere depressioner.

Øreakupunktur kan med fordel benyttes i forbindelse med rygestop, alkoholafvænning og appetitregulering.

Du skal være opmærksom på, at ved afvænningsprogrammer er beslutningen klientens – ikke andres. Vedkommende skal være 100% klar.

Akupunktur tager toppen af trangen og styrker klientens vilje.
WHO har udgivet en officiel liste over mere end 50 lidelser som akupunktur har betydelig effekt på, bl.a.

• Smerter generelt, f.eks. hovedpine, muskel- og gigtsmerter, frossen skulder, piskesmæld
• Idrætsskader
• Nedsat immunforsvar, allergi, høfeber, lettere infektioner og bihulebetændelse
• Kredsløbsproblemer
• Mave-/tarmlidelser, bl.a. diarre, hæmorider og kvalme.
• Rygeafvænning
• Vægtreduktion

Hvordan?
Ved at isætte en akupunkturnål i det ømme punkt, vil signalet blive returneret til det sted i kroppen, hvorfra det kom og her fremkalde en normaliserende effekt i den pågældende ‘syge’ legemsdel.
De belastede zoner/punkter, findes med en punktsøger eller en lille metalstav. Ømme punkter behandles ved at stikke fine akupunkturnåle en ½ til 1 ½ mm ind i huden. Nålene sidder i ørerne 15-30 min og udøver deres virkning.
Øreakupunktur kan gives som behandling alene. Det er også et meget effektivt supplement til de andre behandlingsformer, som akupunktøren benytter.
Man kan benytte både almindelige akupunkturnåle og små permanåle, som bliver siddende i øret til de selv ryger ud.

Øreakupunktur – uden nåle
Er klienten som mange andre nervøs for nåle, er der alligevel meget effektiv hjælp at hente fra øreakupunkturen – uden brug af nåle. Ved at placere små plastre med frøkugler over de belastede punkter, kan punkterne aktiveres uden brug af nåle.
Plastrene med de små frøkugler sidder på ørerne i 2-4 dage og skal jævnligt aktiveres ved let massage i den tid de sider fast. Plastrene kan tåle almen bad og hårvask og kan uden videre tages af.

Under disse linier kan du se en online præsentation til skolens akupunkturstuderende i forbindelse med nedlukningen af Danmark på grund af Corona-virusen i 2020.

Læs mere om skolens næste øreakupunkturkursus her.

Øreakupunktur er også en del af skolens akupunkturuddannelse. Læs mere her.

Øreakupunktur er også en del af skolens zoneterapiuddannelse. Læs mere her.

Massører kan også bruge øreakupunktur i deres daglige virke. Læs om skolens massageuddannelse her.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Tengbjerg Sundhedsuddannelser på LinkedIn og find mere inspiration.

Hjælp Tengbjerg Sundhedsuddannelser med at vokse. Gennem vores mange gratis Quizzer, Artikler og Podcasts forsøger vi at hjælpe alle behandlere med at blive dygtigere. Giv os meget gerne en god anmeldes på Trustpilot og Google. På forhånd tak. Tryk på logoerne for at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *