InspirationUddannelse

Gratis udstrækningslektion af hånd og underarm

Vores hænder består af 27 små knogler i hver hånd. Selve håndleddet er et meget komplekst led, der består af underarmsknoglen, spolebenet og 8 håndrodsknogler. Vha. mange små ledbånd er håndrodsknoglerne stramt forbundet med hinanden.

De 4 yderste håndrodsknogler er via et rodled forbundet med de 5 mellemhåndsknogler, der danner overgangen til fingerknoglerne.

Fingerknogler

Der er i alt 14 fingerknogler. De fordeler sig på 4 fingre med hver 3 knogler og tommelfingeren med 2 knogler. Mellemhåndsknogler og fingerknogler er forbundet via henholdsvis grundled, mellemled og yderled. I tommelfingeren dog kun grund- og yderled.

Sener, ledbånd og nerver

Udover knoglerne indeholder hånden / håndleddet en række sener, som bøjer og strækker fingrene, mange ledbånd, som forbinder og støtter hånd- og fingerleddene samt mange fine små blodkar og nerver. Endelig har hånden og fingrene flere små muskelgrupper.

Seneskeder

På over- og undersiden af håndleddet findes en række små kanaler, hvor sener, blodkar og nerver passerer fra underarmen til hånden. På undersiden af håndleddet kaldes denne kanal for karpaltunnellen. På oversiden ses samme princip, blot løber her andre sener, kar og nerver. Muskelsenerne omkring håndleddet er omgivet af seneskeder.

Håndens muskler

De muskler som arbejder på håndens led sidder hovedsageligt i underarmen. På underarmens bagside (posterior) sidder muskler som strækker fingrene ud og på underarmens forside (anterior) muskler som bøjer (flektere) fingrene. Disse muskler har lange sener som leder ud i hånden og fingrene.  

I selve hånden findes først og fremmest muskler som enten udadfører (abducere) eller indadfører (adducere) fingrene.  

Her kan du se hvordan man strækker håndens muskler.

Tengbjerg Massørskole

Husk at ”Like” og dele for at inspirere dine kollegaer.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Tengbjerg Sundhedsuddannelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *