Gratis lektion i Shiatsu massage Del 1 - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Gratis lektion i Shiatsu massage Del 1

I MassørNyt orienter vi løbende om andre behandlingsformer end den klassiske massage de fleste massører lærer i Danmark. Shiatsu er en af dem.

Shiatsu massage er en traditionel japansk behandling, der finjusterer kroppen og giver ny energi. Behandlingen har en forebyggende kraft og kan modvirke livsstils- og stress symptomer.

Shiatsu er en gammel japansk behandlingsform. Navnet er sammensat af shi = fingre og atsu = tryk.

Shiatsu er en blanding af forskellige behandlingstekniker, som fortrinsvis stammer fra Kina. Disse teknikker er healing, akupressur og do-in, alt sammen oprindeligt ældgamle kinesiske behandlingsformer, som man mener kom til Japan omkring år 1000. Disse blev blandet med vestlig massage, som kom til Japan i sidste del af 1800-tallet.

I orientalsk relateret behandling taler man om Qi, ansigtsdiagnose, yin og yang, organuret og 5-element teorien:

 • Qi er den energistrøm der løber igennem kroppen, særligt gennem akupunturmeridianer. En Shiatsu massage behandler altid en eller flere af kroppens 14 akupunkturmeridianer. Qi’en i et punkt eller en meridian kan være svag eller blokeret. Når Qi’en er svag, styrkes den bedst gennem vedholdende tryk på punktet, mens hvis den er blokeret (overenergi) masseres punktet med små roterende bevægelser, så det spredes.
 • Yin og yang bruges ligesom ansigtsdiagnosen til at stille en diagnose. Yin er det feminine, passive og modtagende princip. I kroppen er yin de faste organer, derfor er f.eks. diabetes en yin-sygdom. Yang er det aktive, maskuline og givende. I kroppen er yang indvoldene, derfor er f.eks. forstoppelse en yang-sygdom. Når der er underskud af det ene, er der overskud af det andet.
 • Ansigtsdiagnosen går ud på, at man v.h.a. til dels små forandringer i ansigtet kan finde frem til, hvad klienten fejler. Nogle gange vil man kunne se sygdomme, før de bryder ud.
 • Organuret og 5-element-teorien bruges som supplement i behandlingen, som et slags klinisk overblik. De er begge to metoder til at finde frem til hvilke organer og hvilke meridianer, der skal behandles.

Hvad kan behandles med Shiatsu massage?

Shiatsu massage er en behandlingsmetode der kan bruges til behandling af sygdomme og symptomer, men kan ligeledes anvendes for at skabe større velvære. Alle mennesker er forskellige, hvor nogle kan nøjes med en enkelt behandling, kan andre have brug for jævnlig behandling.

Shiatsu massage kan anvendes til behandling af følgende problematikker:

 • Forstoppelse/fordøjelsesproblemer
 • Hovedpine/migræne
 • Stress og spændinger
 • Angst og depression
 • Søvnløshed
 • Gigt og led smerter
 • Menstruationssmerter
 • Vejrtrækningsproblemer, f.eks. astma

Hvordan foregår en behandling med Shiatsu massage?

En Shiatsu behandling foregår som regel i gulvhøjde på en hård madras. Shiatsu, som bliver udført på klientens krop ved at man bruger tommelfingrene, de andre fingre eller håndfladen.

Mange Shiatsu terapeuter anvender derudover underarme, albuer, knæ og fødder, hvor det er nødvendigt. Dette aflaster fingrene, og giver et tungere tryk på kroppen og større trykareal. Massøren har ikke brug for styrke, men bruger derimod tyngdekraften i sin behandling. Mange gange vil et optimalt tryk bedst kunne ske på klientens udånding.

I Shiatsu behandler man ikke kun fysiske sygdomme men også psykiske sygdomme, som man mener at kunne reparere, fordi de fleste sygdomme opstår i sindet, før de manifesterer sig fysisk. Således vil man ved f.eks. vrede og (undertrykte) aggressioner bl.a. behandle leveren.

For at klienten kan få det optimale ud af en behandling, er det bedst, hvis klienten ikke har spist lige før. Endvidere er det altid en fordel at ligge med lukkede øjne og ikke føre en samtale under behandlingen.

Shiatsu handler om at finde frem til de områder på kroppen, der skal trykkes på. Og her er behandlerens evne til at mærke, lytte og føle sig frem af altafgørende betydning. En vellykket behandling afhænger tit af behandlerens evne til at “tune ind” på klienten.

(Kilde: Sundhedsguiden)

Shiatsu inspireret massage indgår i Tengbjerg Massørskoles Stolemassagekursus

Shiatsu kan opleves Ved DM i Massage og ved VM i Massage

Lær Fysiurgisk massage eller efteruddan dig på Tengbjerg Massørskole www.tengbjerg.dk

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater