InspirationUddannelse

Gratis lektion i Shiatsu massage Del 2

I MassørNyt orienter vi løbende om andre behandlingsformer end den klassiske massage de fleste massører lærer i Danmark. Shiatsu er en af dem.

I dagens artikel underviser min vietnamesiske kollega Truong Thi Ngoc Anh i Shiatsu.

Shiatsu massage er en gammel japansk behandlingsform. Navnet er sammensat af shi = fingre og atsu = tryk. Shiatsu er egentlig en blanding af forskellige behandlingstekniker, som fortrinsvis stammer fra Kina. Disse teknikker er healing, akupressur og Do-in, alt sammen oprindeligt ældgamle kinesiske behandlingsformer, som, man mener, kom til Japan omkring år 1000. Disse blev blandet med vestlig massage, som kom til Japan i sidste del af 1800-tallet.

Do-in er en kombination af meridian øvelser, vejrtrækningsøvelser, chi øvelser og selvmassage.
I orientalsk relateret behandling taler man om chi, ansigtsdiagnose, yin og yang, organuret og 5- element teorien.

Chi er den energistrøm der løber igennem os, og i særdeleshed igennem vores meridianer, og som holder os i live. Der er 14 meridianer, hvoraf det under en shiatsu-behandling altid er en eller flere, der bliver behandlet.

Meridianerne har en række punkter, massøren behandler. Chi’en i et punkt eller i en meridian kan være svag eller blokeret. Når chi’en er svag, styrkes den bedst gennem vedholdende tryk på punktet, mens hvis den er blokeret, vil det tit være godt at massere punktet med små roterende bevægelser, så den kan spredes.

Under disse linjer kan du se diverse undervisningsfilm her. Vær gerne forberedt ved at have en klient liggende til at modtage din første behandling.

Shiatsu kan opleves Ved DM i Massage og ved VM i Massage

Lær Fysiurgisk massage eller efteruddan dig på Tengbjerg Massørskole www.tengbjerg.dk

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.