InspirationUddannelse

Undervisning af dommere i Massagemesterskaber

I de seneste 3 år har der været fuld knald på den nye inspirationsform: Massagemesterskaber.

Alene i 2019 har undertegnet deltaget som dommer, dommerunderviser eller supervisor på turneringer i følgende lande: Litauen (International Massage Students Contest) European Massage Championship (Italien), World Championship in Massage (Danmark), EURASIAN Massage Championship in Moldova, Ukranian Massage Championship, UK Massage Championship, Russian Massage Championship, French Massage Championship, Greek Massage Championship og Romanian Massage Championship.

I det nye år er der planlagt de første mesterskaber i følgende lande: USA, Canada og Schweiz. Af andre lande kan nævnes Holland, Sverige, Norge og Thailand.

Derfor har der været et stort behov for dommeruddannelse i denne nye læreringform/turneringsform.

Hvad er mit job?

Først og fremmest er det mig der står i spidsen for Verdensmesterskaberne i Massage og DM i Massage. En ide der udsprang fra min MasterClass fra 2016. Flere af disse kursister hjalp til ved de første mesterskaber.

Jeg bliver nu inviteret ud som underviser for juryerne ved diverse mesterskaber. Her underviser jeg dem i hvordan der skal vurderes og dømmes.

Overordnet trænes dommerne til at evaluere deltagerne i:

  • Krop, ergonomi og sikkerhed.
  • Teknikker og kvalitet indenfor den valgte kategori.
  • Der lægges vægt på innovation, flow og nytænkning.
  • Modtagerne af massagen skal give point for trykket og oplevelsen.
  • Klientkontakt (indlevelse, empati, tilpasning/justering at behandling til klient)

Herudover bliver dommerne trænet i at give den enkelte massør konstruktiv feedback. I de fleste turneringer bliver diverse point også oplyst til deltagerne efter turneringen så massørerne kan få en ide til hvordan de kan forbedre sig.

Massageturneringers formål

Det Internationale og de nationale massageforbunds formål med disse turneringer er at fremme og udvikle de forskellige massageteknikker der bruges over hele verden.

Mesterskaberne er først og fremmest konkurrencer, men det er også en mulighed for massører over hele verden at udvikle sig fagligt på, forny deres viden og “networking”.

Deltagelse til Mesterskaber i massage vil styrke og forbedre massageterapeutenes kompetencer. Deltagerne får diplom for deltagelse og dermed mulighed for at “Brande” sin massagevirksomheds seriøsitet.

Uddannelse af dommere i Rumænien november 2019

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Læs om vores uddannelser til Massør og Sportsmassør

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

VM i Massage’s kategorier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.