Inspiration

Podcast om Zoneterapi i England

Tilbage i 2019 afholdte det Europæiske Massageforbund EM i Massage i den italienske by Spilamberto ikke så langt fra Bologna. Ca. 100 Massageterapeuter fra 20 lande deltog. Fra Danmark deltog den tidligere danmarksmester Preben Hye, og selv var jeg udtaget som en af de 12 dommere. Dommerne kom fra lande som: Rumænien, Grækenland, England Belgien, Thailand, Danmark og naturligvis Italien.

Dommerne ved EM i Massage 2019

Der har tidligere været mindre massageturneringer særligt i østeuropa op igennem starten af det nye årtusinde, men det helt store gennembrud kom ved VM i Massage i København 2017. Massageturneringer var altså tilbage i 2019 stadigvæk et forholdsvis nyt tiltag for at gøre omverden opmærksom på massage som håndværk og en ny måde at dele viden, netværke og finde inspiration på.

Som noget nyt var en af de nye kategorier Zoneterapi, her var en af dommerne Marion Reed fra England. Marion og jeg havde mange gode snakke i løbet af turneringen om zoneterapi, kinesisk medicin og om uddannelser generelt. Under nedlukningen lavede jeg et interview med hende om hvordan zoneterapi trives i England. En samtale om krav, uddannelseskriterier og hvad zoneterapi er godt for.

Man kan høre interviewet herunder.

Siden massageturneringernes gennembrud i 2017 har der været adskillige nationale og åbne internationale turneringer i Østen, i Amerika, samt et væld af nationale massageturneringer. Selv på EU Universiteter er der lavet internationale turneringer, blandt andet har jeg været dommer på universiteter i Litauen og Letland.

Corona pandemien har naturligvis gjort ondt på faget massage og zoneterapi verden over, men vi skal nok igen få gjort opmærksom på fordelene ved at få massage og zoneterapi. Derfor en opfordring til alle danske manuelle behandlere, deltag i disse turneringer og skab derigennem opmærksom på vores fag. Start med at deltage ved DM i Massage den 23-24. maj 2021.

DM i Massage

Husk at ”Like” og dele for at inspirere dine kollegaer.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *