InspirationUddannelse

Massørens egne udstrækninger

Efter flere måneders pause skal Massørerne nu i gang igen og heraf kan der opstå en masse udfordringer pga. den manglende daglige massagerutine og muskelstyrke som behandleren har mistet i den lange nedlukningsperiode. Det er derfor vigtigt at Massøren får genoptrænet sig selv til de mange klienter som skal behandles i den kommende tid.

En anden ting som er vigtigt, er at Massøren løbende hver dag og gerne imellem behandlingerne får lavet nogle simple udstrækninger for ikke at blive overbelastet og skadet.

Hvorfor strække ud?

Fordi gentagne øvelser mindsker musklernes fleksibilitet. Ligeledes mister væv som muskler og hud elasticiteten med alderen. Hvis du øger behandlingsintensiteten eller længden af dine behandlinger, bliver det derfor endnu mere vigtigt at bibeholde smidigheden i dine muskler.

Uden ordentlig udstrækning vil dine bevægelsesmuligheder blive begrænsede, og det vil få negativ indflydelse på din arbejdsdag over tid. 

Der er udstrækningsteknikker for næsten alle de store muskelgrupper. Hvis du ikke kender de forskellige teknikker, kan du finde god inspiration i nedenstående videoer. Den første er lavet at min franske kollega Jean-Guy de Gabriac, her i samarbejde med vores italienske samarbejdsparter Lemi (som laver luksus massagebriske) 

Nedenfor nogle tips, der kan hjælpe dig med at strække rigtigt ud uanset hvilken teknik du benytter dig af.

Udstrækningstips

  • Stræk aldrig kolde muskler. Sørg for at varme musklerne op før du strækker.
  • Hold hvert stræk i 30-60 sekunder for at give musklerne tid til at vænne sig til strækket.
  • Stræk aldrig hurtigt og pludseligt, og tving ikke en muskel ud i en position hvor det begynder at gøre ondt.
  • Slap af og træk vejret dybt og langsomt, mens du holder strækket.
  • Hvis du strækker arme, ben eller siden, så husk at strække begge sider.

Desuden er det en god ide at starte arbejdsdagene med morgenstræk, find flere gode udstrækninger i denne film.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.