InspirationUddannelse

Massage Trends

I sidste uge var det ”Massage Makes me happy day”. En verdensmæssig opmærksomhedsdag på vores fælles profession Massage. 

Skoleleder Jeppe Tengbjerg deltog i mødet ”Massage Trends” som repræsentant for Danmark og International Massage Association og som direktøren for den Canadiske Massage Konference havde arrangeret.

Et godt møde hvor diverse eksperter gav udtryk for hvad fremtidens massagemetoder og uddannelser ville indeholde. Særligt amerikanerne gav udtryk for at fremtidens kurser og uddannelser ville blive Hybride dvs. delvis online og delvis ved fysisk fremmøde. Amerikanerne mente at Coronakrisen have højnet Elearning så meget at onlineundervisning ville tage meget over i særligt de teoretiske dele af massagefaget.

Nogle af de mest populærer massage metoder rundt omkring i verden var: 

Myofascial release (også kendt som MFR)

Myofascial Release er en behandlingsform hvor der arbejdes med bindevævsstruktur. Bindevævsstrukturen er de lag som omslutter muskler, organer osv. Det yderste lag bindevæv bliver meget nemt påvirket af udefrakommende ting som kan skabe traume i vævet som f.eks. slag, skader og arvæv. De her traumer skaber spændinger i vævet, hvilket resulterer i de symptomer man kender som spændte og ømme muskler. Mindre “synlige” effekter er nedsat blodcirkulation til de påvirkede områder. 

Tengbjerg Massørskole

Udstrækning

Hvis ikke man laver udstrækning regelmæssigt, bliver musklerne for stramme, og man mister fleksibilitet i en lang række bevægelser i led og muskler. Vi bliver alle sammen mere stive med alderen, og det kan lægge en dæmper på en aktiv livsstil, og i værste fald forhindre diverse dagligdags aktiviteter. Regelmæssig udstrækning vedligeholder en bred vifte af bevægelser, der gør de daglige aktiviteter lettere, og hvis man er aktiv, kan det forhindre en lang række skader. Tengbjerg Massørskole tilbyder et kursus i avanceret udstrækning og MFR. Læs mere her

Tengbjerg Massørskole

Skadesterapi

Skadesterapi handler om at kunne stille diagnoser, give manuel behandling og instruere i relevant genoptræning. Formålet med skadesterapi er at forbedre massagebehandlingerne gennem brugen af testning og diagnosticering. Desuden har behandlerne kendskab til relevant genoptræning og flere behandlingsteknikker heriblandt brugen af triggerpunkter, Muskelenergiteknikker og massage med tørre greb.

Skadesterapi, avanceret udstrækningsteknikker og MFR kan læres på Tengbjerg Massørskole. Læs mere her (Kursusstart 25. april)

Bambus massage

Bambusmassage er ikke kun en behagelig og stimulerende massage til dine klienter men med denne massagemetode vil du være i stand til at give en dybere massage og “spare” dine hænder. Ergonomi og godt værktøj (bambuspinde) vil øge sikkerheden og mindsker de klassiske skader en massør ofte lider af. Behandlingen er helt nyt i Danmark, men vokser hurtigt på grund af dens positive effekter. 

Bambusmassagens funktioner:

  • Stimulering af muskler og nervesystem som giver afslappende virkning. Bindevævs stimulation mod ødemer, strækmærker og ar.
  • Styrker hudens fedt-fugtbalance.
  • Afspændende og beroligende.
  • Velvære.
  • Mod dyb tørhed og kollagen stimulation.

Til massage kan bruges mandelolie eller sesamolie som gør huden afslappet og giver en silkeblød, kompakt og et strålende udseende.

Tilføj Bambusmassage til dine behandlinger og giv dine klienter en behagelig afslappende massage eller wellness oplevelse. (Se mere her)

Bambus massage med Rita Murauskiene

Ansigtsmassage

Ansigtsmassage består af en kombination af fysiurgisk massageansigtszoneterapilymfe drænage, ansigtsbehandlinger samt opstramning af muskelmasse via massageteknikker. Behandlingen vil efterlade huden mere glat og løfter ansigtet altså mindsker tegn på aldring. Med behandlingen opnås en opstramning af huden, der kan siges at være et naturligt ansigtsløft helt uden brug af botox, fillers eller andre indgreb. Og kan også læres på Tengbjerg Massørskole. Læs mere her.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Kunne du lide artiklen? Hjælp Tengbjerg Sundhedsuddannelser med at vokse. Gennem vores mange gratis Quizzer, Artikler og Podcasts forsøger vi at hjælpe alle behandlere med at blive dygtigere. Giv os meget gerne en god anmeldes på Trustpilot og Google. På forhånd tak. Tryk på logoerne for at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *