InspirationUddannelse

International Massage Undervisning

Tidligere på året blev jeg kontaktet af Riga Medical University (Letland). De ønskede at hyre mig til deres Internationale uge i februar til at holde tale for de universitetsstuderende om massagetrends i verden og undervise i en selvvalgt metode, samt dømme deres Internationale massageturnering. Massage er i flere lande en universitetsuddannelse, med langt flere timer end vores velkendte RAB uddannelse herhjemme i Danmark.

Det var en lang proces at blive godkendt som Erasmus underviser (Gæsteunderviser på Universiteter i EU lande). Der skulle skrives flere kontrakter imellem International Massage Association (mig) og Riga Medical University. Det være sig kontrakter om fremtidige samarbejdsaftaler (5årig), økonomiaftaler, og forpligtelsesaftaler angående vidensdeling. Der skulle desuden udfyldes et længere undersøgelsesskema. Alt i alt en lang godkendelses proces, som endte godt og som gør at jeg kan undervise mobilt på diverse universiteter fremover. Jeg skal blandt andet til Litauen på en lignende opgave ved en senere lejlighed.

Tilbage til ”jobbet”….

Talen på engelsk gik fint. ”Min debut foran de universitetsstuderende” slap jeg vist meget godt fra.

Med hensyn til den undervisning jeg var hyret til at give, valgte Jeg at kombinere Fysiurgisk Massage (Swedish Massage) med Thai massage greb/stræk. En kombination jeg tidligere har undervist i både i Rusland og i Ukraine. Denne gang var jeg ekstra nervøs, da massageundervisere fra de andre EU Universiteter også deltog i undervisningen (som kursister!). Det behøvede jeg ikke at være nervøs for, de var meget begejstret for kombinationen og tankerne bag, og de var de mest flittige og spørgende kursister. Hvilket kun kan gøre mig glad, da disse undervisere tydeligvis stadig havde stor interesse for vores fag. Med begejstring kommer en underviser langt med sit formål…

Disse undervisere (mine kollegaer) og jeg skulle under samme ophold, sammen, dømme denne internationale massage universitetsturnering. Universitetsturneringerne bliver gjort lidt anderledes end EM og VM for eksempel. I disse turneringer vurderes deltagernes basisfærdigheder og ergonomi meget højt, hvilket giver god mening da det er en turnering for studerende. Her er det vigtigt at kunne se om behandlerne har gode ”vaner”. Det sjove var dog at dommerne, alle havde studerende med i turneringen, så de var lige så nervøse som deltagerne (Dommerne var på den måde også til ”eksamen”).

Deltagerne havde også en runde til at vise innovation i deres massage, her var der blandt andet en deltager som på briksen havde sat en hjemmelavet kasse fyldt med sand på en opvarmet massagebriks. Det var fantastisk ide, da modtageren udover en god massage samtidig fik en wellness oplevelse.

Deltagerne i turneringen skulle desuden igennem en teoretisk test i anatomi, fysiologi, sygdomslære og i massage på engelsk. Der haltede det lidt for mange af dem…

Hele foråret 2020 var fyldt med fyldt med rejser til Internationale turneringer og andre events hvor jeg glædede mig til at undervise, lave workshops, seminare osv. Alle disse events er flyttet til efteråret eller på ubestemt tid på grund af Covid-19 situationen.

Jeg håber at se mange danske Massører til DM og VM i Massage i 2021. Læs mere her: https://worldchampionship-massage.com

Universitetsunderviserne

Tilmeld dig DM i Massage her.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolen på Instagram og find mere inspiration.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Se flere billeder fra turneringen herunder….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.