InspirationUddannelse

Hvordan skabes et godt Massagemiljø?

At røre ved hinanden I det samfund vi lever i, er det ikke nogen helt naturlig ting at røre ved andre end de, der står en meget nær. En af de vanskeligheder, den udøvende massør først skal overvinde, er derfor usikkerheden ved at røre ved andre mennesker.

Man bør være opmærksom på både de negative og de positive signaler, der forekommer i massagesituationen.

Under de rette omstændigheder har mas- sagen en virkning langt ud over den fysiologiske påvirkning. Blot det at føle sig “taget af” skaber velbehag, med nogle få strøg kan hele den anspændte krop slappes af for spændinger. Begge parter nyder godt af den indre ro og harmoni, som følger af det regelmæssigt glidende strøg, som karakteriserer den velfungerende massage.

Førstegangsmassage

Den gensidige respekt, tillid og harmoni, der er forudsætningen for god massage, kommer ikke uden videre. Specielt førstegangsmassagen kræver en vis indføling. Begynd med en indledende snak om, hvori problemerne består, lad den aktive vise, hvor de største spændinger sidder og sørg for at få øjenkontakt. Afklædning bør begrænses. Fodmassage kan være en god start, fordi man kan opretholde øjenkontakten, ellers er ryggen et godt sted at begynde, fordi det er et stort område, som næsten alle synes godt om at få masseret. Optøningsøvelser kan i nogle tilfælde være en god idé.

Man bør være opmærksom på, om idrætsudøveren eller klienten ønsker at være alene med massøren, eller idrætsudøveren/klienten ønsker andre tilstede.

Massagesituationens omgivelser og miljø

De omgivelser og det miljø, hvori massagen finder sted, har en afgørende indflydelse, ikke kun på det psykiske velvære, der følger med massagen, men i lige så høj grad på den rent fysiologiske virkning, der kommer ud af massagen. Det er afgørende, at man kan tillade sig selv at slappe af såvel fysisk som psykisk.

Stedet/lokalet

Uanset om man har mulighed for at anvende et lokale, der er indrettet med henblik på massage, eller man må arbejde mere feltmæssigt f.eks. i det fri, på en tribune, i en hal, så må man bestræbe sig på at gøre stedet så behageligt, som mulighederne tillader. Stedet og især lejet skal være rent, temperaturen bør kunne tilpasses, og lyset må ikke være for skærende.

Kilde: Danmarks Idræts-Forbund

Se her en gratis massagelektion af ryggen her.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Tengbjerg Sundhedsuddannelser på LinkedIn og find mere inspiration.

Kære læser, du er meget velkommen til at svare på, kommentere på eller supplere artiklen med oplysninger. Brug nedenstående kommentarfelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *