Hvordan skabes et godt Massagemiljø? - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Hvordan skabes et godt Massagemiljø?

At røre ved hinanden I det samfund vi lever i, er det ikke nogen helt naturlig ting at røre ved andre end de, der står en meget nær. En af de vanskeligheder, den udøvende massør først skal overvinde, er derfor usikkerheden ved at røre ved andre mennesker.

Man bør være opmærksom på både de negative og de positive signaler, der forekommer i massagesituationen.

Under de rette omstændigheder har mas- sagen en virkning langt ud over den fysiologiske påvirkning. Blot det at føle sig “taget af” skaber velbehag, med nogle få strøg kan hele den anspændte krop slappes af for spændinger. Begge parter nyder godt af den indre ro og harmoni, som følger af det regelmæssigt glidende strøg, som karakteriserer den velfungerende massage.

Førstegangsmassage

Den gensidige respekt, tillid og harmoni, der er forudsætningen for god massage, kommer ikke uden videre. Specielt førstegangsmassagen kræver en vis indføling. Begynd med en indledende snak om, hvori problemerne består, lad den aktive vise, hvor de største spændinger sidder og sørg for at få øjenkontakt. Afklædning bør begrænses. Fodmassage kan være en god start, fordi man kan opretholde øjenkontakten, ellers er ryggen et godt sted at begynde, fordi det er et stort område, som næsten alle synes godt om at få masseret. Optøningsøvelser kan i nogle tilfælde være en god idé.

Man bør være opmærksom på, om idrætsudøveren eller klienten ønsker at være alene med massøren, eller idrætsudøveren/klienten ønsker andre tilstede.

Massagesituationens omgivelser og miljø

De omgivelser og det miljø, hvori massagen finder sted, har en afgørende indflydelse, ikke kun på det psykiske velvære, der følger med massagen, men i lige så høj grad på den rent fysiologiske virkning, der kommer ud af massagen. Det er afgørende, at man kan tillade sig selv at slappe af såvel fysisk som psykisk.

Stedet/lokalet

Uanset om man har mulighed for at anvende et lokale, der er indrettet med henblik på massage, eller man må arbejde mere feltmæssigt f.eks. i det fri, på en tribune, i en hal, så må man bestræbe sig på at gøre stedet så behageligt, som mulighederne tillader. Stedet og især lejet skal være rent, temperaturen bør kunne tilpasses, og lyset må ikke være for skærende.

Kilde: Danmarks Idræts-Forbund

Se her en gratis massagelektion af ryggen her.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Tengbjerg Sundhedsuddannelser på LinkedIn og find mere inspiration.

Kære læser, du er meget velkommen til at svare på, kommentere på eller supplere artiklen med oplysninger. Brug nedenstående kommentarfelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater