Hvad er Zoneterapi? - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Hvad er Zoneterapi?

Zoneterapi er en behandlingsmetode, hvor man med trykpåvirkninger ét sted på kroppen søger at forbedre funktionen et andet sted. Teorien er, at hele kroppen (makrosystemet) kan findes afspejlet i delområder af kroppen (mikrosystemer), som kommunikerer og vekselvirker med hinanden.

Zoneterapi er en komplementær behandlingsmetode, som hverken kan eller skal erstatte den naturvidenskabelige tilgang til sygdomsbehandling.

Zoneterapi er en anerkendt behandlingsform og et supplement til anden sygdomsbehandling.

Zoneterapi i dag

  • Brugen af zoneterapi har været jævnt stigende gennem årene
  • Uddannelserne til zoneterapeut har også udviklet sig kraftigt gennem årene
  • Zoneterapi anerkendes delvis på linje med kiropraktik, fysioterapi og lign.
  • Mange sundhedsforsikringer har zoneterapi med som tilbud

Der er sket en kæmpe udvikling, siden zoneterapi blev udbredt i Danmark i midten af 1970’erne.

Zoneterapiens historie

Zoneterapi har været brugt i årtusinder i østen, Amerika og Afrika til at bringe balance i menneskets krop, sind og ånd. Gennem påvirkning af kroppens reflekszoner styrkes kroppens sundhed og balance.

Zoneterapi i Danmark

Zoneterapien har udviklet sig i Danmark siden midten af 1970’erne. Dengang blev terapien især betragtet som interessant, fordi man så den som en ‘naturlig’ og bivirkningsfri behandlingsform med den enkelte i fokus.

I 1970’erne signalerede alternativ behandling, at den naturvidenskabelige opfattelse og behandlingstilgang var forældet. Og zoneterapien var nærmest at betegne som en græsrodsbevægelse mod det etablerede sundhedssystem. Sådan er det ikke mere.

I dag ser vi på zoneterapi som en behandlingsform, der komplementerer, altså supplerer, andre måder at behandle på.

Derfor virker zoneterapi

Der er udført flere forsøg, der viser, at zoneterapi påvirker fysiologiske parametre som fx blodtryk, blodgennemstrømning af nyrerne, urinudskillelse og hjerneaktivitet.

Forklaringer i den nye biologi

Zoneterapeuter ser mennesket som et netværk af energier, som på hver sin måde bidrager til kroppens kommunikation. Energierne påvirker alle hinanden – både inden i det enkelte menneske og mellem mennesker.

Den nyeste viden fra fysik, biofysik og energimedicin kan være med til at forklare, hvordan zoneterapi virker.

Energinetværk i kroppen

Formentlig har bevidsthed og intention en meget større indvirkning på fysiologiske processer, end de fleste er klar over.

Den nye biologiske og biofysiske forskning viser, at der foregår en livsnødvendig kommunikation i vores celler. Kommunikationen foregår ad mange forskellige kanaler og gør brug af mange forskellige energiformer.

Cellerne kommunikerer

Fra naturvidenskaben kender vi de kemiske signaler som hormoner og signalmolekyler, nervesystemet, som er elektriske signaler, og mekaniske signaler, som når en muskel trækker i en sene, der bøjer et led.

Nyere forskning viser, at der er mange flere kommunikationssystemer i kroppens celler. Fx lyd, lys, mekanisk energi, elektricitet, elektromagnetisk energi og subtil energi.

Under en zoneterapibehandling udveksler behandler og klient blandt andet

  • Mekanisk energi (trykpåvirkning, rytmiske impulser, lyd)
  • Varme
  • Elektricitet
  • Elektromagnetisk energi
  • Finere energiformer (subtil energi)

Den nye viden om biologi giver et teoretisk grundlag for at forstå, hvordan kroppen kan påvirkes, og hvordan helingsprocesser kan skubbes i gang ved hjælp af forskellige zonesystemer.

Zoneterapiuddannelser kan nu tages flere steder i Danmark, blandt andet tilbyder Tengbjerg Massørskole, også kendt som Tengbjerg Sundhedsuddannelser en god zoneterapiuddannelse. Læs mere her.

Kilde: Forenede Dansk Zoneterapeuter (FDZ)

BLIV ZONETERAPEUT (Næste kursushold start mandag den 28. august)

Se dette program om zoneterapi.

Zoneterapi i Danmark

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater