InspirationUddannelse

Hvad er Thai Yoga Massage?

Thai yoga massage (eller Nuad Thai som Thai’erne selv ønsker at kalde det) er en del af mange asiatiske massagemetoder.

Thai yoga massage er en gammel og alligevel også en meget moderne massageform, der kombinerer akupressur, indiske ayurvediske principper, og yogastillinger. Grundlæggeren af ​​den thailandske massage var en ayurvedisk læge ved navn Jivaka Kumar Bhacca, der stadig æres i Thailand som “Faren til medicinen”.

Thai yoga massage er en alsidig massageteknik der arbejder med alle bevægeapparatets dele, dvs. muskler, led og bindevæv. I denne massageteknik er både behandler og modtager påklædt, og modtageren skal derfor have løstsiddende og afslappende tøj på.

En behandling vare typisk 60-90 minutter hvor klienten modtager muskelmassage, udspænding, akupressur, ledrotation, og energiarbejde. Alt sammen gøres i rolige og meditative i rytmiske bevægelser.

Thai yoga massage er derfor en fantastisk behandlingsform til at behandle både krop og sind.

At give denne massage vil endda styrke behandleren, da alle arbejdsstillinger er udviklet både med omtanke for behandleren og modtageren. At give behandlingerne vil styrke behandlerens fysik, og dermed også styrke sin evne til at opnå at holde fokus i arbejdet. Massøren – nyder godt af den store variation i bevægelserne, og bliver selv gennemarbejdet i hele kroppen.

Fysiurgiske elementer i Thai Massage:

Udstrækninger – hjælper med at holde kroppen smidig og er derfor yderst effektiv som forebyggelse mod skader og opretholdelse af generel balance i kroppen.

Muskelmassage – giver øget blodtilførsel til musklerne, så myoser/affaldsstoffer lettere kan transporteres væk.

Ledrotation – Massøren bevæger modtagerens krop og led ud i stillinger, som ofte ikke bruges i dagligdagen. Dette er meget vigtigt for at opnå og opretholde fuld bevægelsesmekanik.

Akupressur – stimulerer, styrker og balancerer meridianbanerne og har positiv indflydelse på kredsløb, organer, immunforsvar m.m.

Bedste Thai massage video i 2022 ifølge det Internationale Massage Forbund

Thai Yoga Massage er meget stort i udlandet men kan ikke læres på særlig mange skole i Danmark. En af disse er  Tengbjerg Massørskole i Næstved.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig MassørNyt og gå ikke glip af noget!
Følg skolen på Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *