Inspiration

Hvad er shockwave behandling?

Her i MassørNyt vil vi gerne en gang imellem fortælle om det som mange snakker om, men sjældent indgår i hverken massageuddannelsen, zoneterapiuddannelsen eller akupunkturuddannelsen her i Danmark, nemlig shockwave.

Mange klienter kommer til den “alternative behandlers klinik”, med en lang historie hvor de måske har fået kiropraktik, fysioterapi eller medicin hos lægen inden de nåede til den “alternative behandler”. Det er derfor rart at vide noget om sygdomshistorien og hvad klienten har modtaget af behandling. Hvis de siger shockwave; så er shockwave en radierende trykbølge og fokuseret shockwave behandling er en moderne behandlingsmetode, hvorved højfrekvente lydbølger påføres et skadet område på kroppen. Med denne innovative metode kan patologiske forandringer af muskler, sener, ledbånd og det skeletale område systematisk behandles, og allerede efter 1 eller 2 behandlinger vil de fleste kunne mærke væsentlige forandringer i tilstanden.

Behandlingsmetoderne fjerne smertesymptomerne, genopbygger fuld mobilitet og giver klienten en forbedret livskvalitet.

Hvordan udføres shockwave behandling?

Terapeuten (oftest en fysioterapeut) lokaliserer, undersøger og evaluerer det beskadiget område via diagnostisk ultralydsscanning eller shockwave, og vil herefter gennemgå diagnosen med klienten. En gelé bliver efterfølgende påført området, så trykbølgerne kan introduceres i det skadede område/væv. Efter disse forberedelser sendes trykbølgerne mod området via et applikationshoved, der er tilpasset diagnosens type og omfang, og applikationshovedet bevæges cirkulært henover det berørte område. Der kan forekomme smerte i forbindelse med selve behandlingen.

Hvordan virker shockwave behandling?

Shockwave fremskynder patientens helingsprocess ved at aktivere kroppens egne restitueringsmekanismer. Det stimulerer metabolismen og forøger blodcirkulationen – skadet væv bliver gradvist degeneret og heler.

Hvor effektiv er shockwave behandling?

Efter kun et par behandlingssessioner viser undersøgelser at 80% af alle klienter oplever smertefrihed eller væsentlig smertereduktion.

Behandlingens længde og hyppighed?

En behandling tager typisk mellem 5-10 minutter afhængigt af skaden. For det meste er der brug for 2-3 ugentlige behandlinger.

Hvilke typer skader kan behandles?

  • Alle subakutte og kroniske seneoverbelastningsskader; tendinopatier, tendinoser og seneskader.
  • Skuldersmerter, slimsækirritationer og calcifikationer i skulderen.
  • Tennis- og golfalbue.
  • Springerknæ
  • skinnebensbetændelse.
  • Achillessenebetændelse.
  • Irriteret hælpude (herunder også hælspore)
  • skulder- og rygsmerter forårsaget af muskelspændinger.
  • Slidgigt i knæleddet.

Kilde: Secma medical innovation

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *