Hvad er shockwave behandling? - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Hvad er shockwave behandling?

Her i MassørNyt vil vi gerne en gang imellem fortælle om det som mange snakker om, men sjældent indgår i hverken massageuddannelsen, zoneterapiuddannelsen eller akupunkturuddannelsen her i Danmark, nemlig shockwave.

Mange klienter kommer til den “alternative behandlers klinik”, med en lang historie hvor de måske har fået kiropraktik, fysioterapi eller medicin hos lægen inden de nåede til den “alternative behandler”. Det er derfor rart at vide noget om sygdomshistorien og hvad klienten har modtaget af behandling. Hvis de siger shockwave; så er shockwave en radierende trykbølge og fokuseret shockwave behandling er en moderne behandlingsmetode, hvorved højfrekvente lydbølger påføres et skadet område på kroppen. Med denne innovative metode kan patologiske forandringer af muskler, sener, ledbånd og det skeletale område systematisk behandles, og allerede efter 1 eller 2 behandlinger vil de fleste kunne mærke væsentlige forandringer i tilstanden.

Behandlingsmetoderne fjerne smertesymptomerne, genopbygger fuld mobilitet og giver klienten en forbedret livskvalitet.

Hvordan udføres shockwave behandling?

Terapeuten (oftest en fysioterapeut) lokaliserer, undersøger og evaluerer det beskadiget område via diagnostisk ultralydsscanning eller shockwave, og vil herefter gennemgå diagnosen med klienten. En gelé bliver efterfølgende påført området, så trykbølgerne kan introduceres i det skadede område/væv. Efter disse forberedelser sendes trykbølgerne mod området via et applikationshoved, der er tilpasset diagnosens type og omfang, og applikationshovedet bevæges cirkulært henover det berørte område. Der kan forekomme smerte i forbindelse med selve behandlingen.

Hvordan virker shockwave behandling?

Shockwave fremskynder patientens helingsprocess ved at aktivere kroppens egne restitueringsmekanismer. Det stimulerer metabolismen og forøger blodcirkulationen – skadet væv bliver gradvist degeneret og heler.

Hvor effektiv er shockwave behandling?

Efter kun et par behandlingssessioner viser undersøgelser at 80% af alle klienter oplever smertefrihed eller væsentlig smertereduktion.

Behandlingens længde og hyppighed?

En behandling tager typisk mellem 5-10 minutter afhængigt af skaden. For det meste er der brug for 2-3 ugentlige behandlinger.

Hvilke typer skader kan behandles?

  • Alle subakutte og kroniske seneoverbelastningsskader; tendinopatier, tendinoser og seneskader.
  • Skuldersmerter, slimsækirritationer og calcifikationer i skulderen.
  • Tennis- og golfalbue.
  • Springerknæ
  • skinnebensbetændelse.
  • Achillessenebetændelse.
  • Irriteret hælpude (herunder også hælspore)
  • skulder- og rygsmerter forårsaget af muskelspændinger.
  • Slidgigt i knæleddet.

Kilde: Secma medical innovation

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater