Gratis lektion i Stolemassage - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Gratis lektion i Stolemassage

Den meste kendte stolemassage er en trykpunktmassage siddende på en stol – fra hovedet til hofter. Denne behandling løsner blokerede energier, og affaldsstoffer bliver borttransporteret og kroppen genvinder sin balance.

Massagemetoden er, ligesom akupunktur, en form af den oprindelige kinesiske Akupressur og japanske Shiatsu. Gennem kroppen går der energibaner (meridianer) ikke at forveksle med nervebaner; de er nemlig ikke håndgribelige. Når energien strømmer frit gennem vores meridianer, er vi sunde og i balance. Igennem stress og dårlige arbejdsstillinger opstår der blokader, som kan føre til fysiske problemer som stive og smertende muskler. 
Ved trykpunkts stolemassagemetoden udøver man trykpunkts massage igennem tøj, på hovedet, nakken, ryggen, hænderne og hofterne, og påvirker derved hele kroppen. Derfor kan de blokerede energier strømme frit igen, og affaldsstoffer bliver borttransporteret og kroppen genvinder sin energetiske balance.

Fordelene
Det er en umiddelbar fordel ved denne massage, at den let kan tilpasses og gives næsten overalt: hvor en massagestol kan stå, kan der masseres. Derfor benævnelsen “On-Site” (på stedet). 
Særligt i USA gives stolemassage i supermarkeder, på kontorer, i fitnesscentre, hos frisører, i skønhedssaloner og på messer. Kort sagt overalt, hvor mennesker har travlt og er presset eller hvor man vil gøre noget for ens krop. Men også i Europa har Stolemassage bredt sig meget og anvendes lige nu i mange virksomheder og institutter. 
En anden fordel er, at den er lettere tilgængelig end massagebriks, fordi klienten ikke behøver at smide tøjet, og ofte er det mere komfortabelt at sidde i stedet for at ligge ned. Oven i købet er det en fordelagtig massageform, fordi den varer kortere end en normal briksemassage. Der bruges heller ikke olie, så der er ikke nogen form for klisterfornemmelse efter behandlingen. Man kan med det samme arbejde igen. For fysiurgiske og for sportsmassører er stolemassage en udvidelse af deres kendskab og behandlingsteknikker, men det kan også være et godt sted at starte sin “massagekarriere”.

Massage fører mere med sig: Efter massørernes erfaringer med stolemassage prøver et stort antal af deres klienter, som begyndte med stolemassage, senere også klassisk briksemassage…

Historie
Siddende massage har eksisteret lige så længe som massage. Ældgamle kinesiske billeder viser “an-mo” udøvere, som masserer deres klienter på lave stole, lige før de tager bad. Den moderne periode for stolemassage opstod i begyndelsen af firserne, da nogle pionerer i USA eksperimenterede med massage på siddende klienter. 

I denne video kan du lære at give en trykpunkts stolemassage.

Lær stolemassage på Tengbjerg Massørskole.

På Massørskolen udføres massage på siddende klient efter fysiurgiske principper. Den anvendte teknik adskiller sig derfor ikke principielt fra den, der bruges ved massage på liggende klient. Fysiurgisk massage behandler ud fra principperne i naturvidenskabelig medicin. Dog er det forsøgt at tage det bedste fra begge ”verdener” og smelte det sammen til en god og velbegrundet massage.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater