Gode massageregler - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Gode massageregler

Her er nogle gode forslag til at give en god massage.

Massagen opbygges gradvis

Husk, at du ved enhver massage skal starte i overfladen af vævet (effleurage), langsomt startende og arbejde dig længere ned, og til sidst op igen.

Massér hele musklen (evt. hele muskelgruppen)

Selv om et problem eller en smerte i en muskel kan være meget lokal, er det vigtigt at opvarme/massere hele musklen. En muskel skal ses som en helhed. De enkelte fibre går fra senehæftet i den ene ende til senehæftet i den anden.

Opvarmningens varighed

En god huskeregel er, at jo mere øm en muskel eller et område er, jo længere tid skal du bruge på at opvarme det!

Undgå smerte ved dybe tryk

Hvis du vil arbejde dybt i en muskel, så sæt tempoet helt ned. Så kan musklen nå at vænne sig til trykket, og der vil være mindre risiko for at udløse smerte.

Hold en hånd på patienten/klienten hele tiden

Sørg for at have mindst en hånd på personen hele tiden. Hvis det kun er den ene hånd der massere så læg den anden i nærheden af hvor der masseres. Hvis du skal have mere creme på undervejs, og gerne vil varme det op, så vend hånden, så håndryggen bevarer kontakten med huden.

Massér mod hjertet

Du kan sagtens massere både frem og tilbage, men slut mod hjertet, så blodet drives mod hjertet.

Hvor længe må jeg massere på samme sted?

Ved stor ømhed bør man ikke massere mere end 5 minutter på samme sted (indklusiv opvarmning og afslutning)

Er musklen meget spændt kan du roligt massere i 10 minutter (inklusiv opvarmning og afslutning)

Arbejder du meget i dybden, skal du ikke blive for længe, højest 2-3 minutter.

Husk afsluttende råd til modtageren

Anbefal modtageren at drikke rigeligt med vand og tilbyd vedkommende at blive liggende et par minutter efter endt behandling.

Gør opmærksom på følgevirkninger: træthed, kuldeskærhed, let ømhed i musklerne, urinen kan blive lidt mørkere.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Læs om vores uddannelser til Massør og Sportsmassør

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater