Zoneterapiens historie - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Zoneterapiens historie

“Zoneterapi er tilsyneladende en arketypisk form for terapi, der findes overalt på kloden. Ingen kultur kan hævde at have opdaget/udviklet zoneterapi, fordi forskellige former for arbejde på fødderne for at påvirke helbredet har været brugt siden tidernes morgen”. (Issel, 1993)

I mange lærebøger refereres det til at zoneterapi er en meget gammel behandlingsform, der har flere tusinde år gamle rødder tilbage i Kina samt andre lande i østen, de Nord- og Mellemamerikanske indianere og fra Egypten.

Zoneterapien tages op i USA

I stort set alle bøger om zoneterapi (Reflexology) fremhæves Dr. William Fitzgerald fra USA som den moderne zoneterapis fader. Fitzgerald var faktisk øre-, næse og halsspecialist og begyndte i 1913 at koncentrere sig om sin forskning i zoneterapi (Reflexology). Sammen med en anden læge Edvin F. Bowers, skrev han en række artikler, som i 1917 blev udgivet samlet i en bog med titlen “Zone Therapy” (Fitzgerald & Bowers, 1917).

Fitzgerald erfarede, at tryk på visse punkter på kroppen kunne forbedre funktionen af de indre organer og undertiden få smerter til at forsvinde. Hans arbejde blev kendt af Dr. Joe Shelby Riely (En kendt kiropraktor i 1920ernes USA). Riley og Massøren Eunice Ingham indledte et samarbejde, hvor de fokuserede på føddernes zoner.

Eunice Inghams bøger om zoneterapi kom til at danne grundlag for udviklingen af den zoneterapi der i dag anvendes i mange lande. De reflekszoner, som Eunice Ingham kortlagde på fødderne, er stort set identiske med de zoner, danske zoneterapeuter arbejder med i dag. Der er dog justeret lidt i forhold til størrelse og beliggenhed samt tilføjet nye zoner.

Zoneterapi kommer til Danmark

Hanne Marquardt som var en tysk heilpraktiker og sygeplejerske læste i 1958 Inghams bøger, hvorefter hun afprøvede metoden på sine patienter. Et studie, der overbeviste hende om, at foden er et “omstillingsbord” hvorfra der kunne udløses “fjernvirkninger”. For at uddybe sit kendskab til teknikken tog hun i 1967 til USA for at stå i lære hos Eunice Ingham, og herefter holdt hun kurser i zoneterapi (reflexology).

En af de første danskere, der deltog på hendes kurser var Grethe Schmidt, som oprettede den danske “Skolen for Reflexzonearbejde på foden” i 1972 – en skole, der var tilknyttet Marquardt’s skole i Tyskland.

Også Fysioterapeuten Lis Andersen og dansk-amerikaneren Jess Krull-Hansen bidrog til udviklingen ved at skrive bøger og give zoneterapi i Danmark.

Endelig udkom i 1982 den første bog i Danmark hvori zoneterapi blev sat i forbindelse med den kinesiske meridianteori skrevet af Solvejg og Per Lauborg. Siden da har kinesisk medicin været en integreret del af behandlingen for mange zoneterapeuter i Danmark som i andre lande.

Kilde: Zoneterapeutisk fagforståelse

Lær zoneterapi eller f.eks. akupunktur på Tengbjerg Massørskole i Næstved eller på Massørskolen-Fyn

Zoneterapiuddannelse

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Følg skolen på Instagram og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater