Massørens gode arbejdsteknikker - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Massørens gode arbejdsteknikker

Her kan du læse om hvad massøren skal være opmærksom på med hensyn til god ergonomi og arbejdsteknikker.

Briksen

Massagebriksen indstilles svarende til en højde lidt over midt på dit lår. Det svarer til at håndfladerne kan lægges på briksen, når du har bløde knæ og hængearm.

Din patient

Service fremmer en god kontakt. En ekstra pude under knæene, måske i lænden, måske under skulderen gør underværker. Og hvad med hovedet?

I bugleje kan det hjælpe med en pude under maven, især hvis klienten har problemer i 5. lumbalhvirvelregion.

Hvis du skal være med til at flytte på patienten, så brug det lagen vedkommende ligger på, både for at vende patienten og for at trække ham længere ud til siden. Du skal stå i skridtstilling og bruge vægtoverføring.

Dine sko

Dine sko skal være behagelige, med god affjedring og skridtsikker. Det er fra fødderne impulsen skal kommer.

Du gør klar til massagen

Ved at massere vender alle ”næser” samme vej: herved menes at begge fødder og din næse peger lige frem, benene er i skridtstilling, dvs. den ene fod foran den anden. Kroppens tyngdepunkt er i bækkenet, på hoftehøjde.

Olien/cremen står lige ved hånden foran dig. Ingen vridning i ryggen for at få fat i olien.

Puder, håndklæder, tæpper er lige ved hånden.

Du er nu klar til massage:

  • Alle næser samme vej, bøj i knæleddene.
  • Stå i skridtstilling.
  • Bøj i hofteled.
  • Hold ryggen lige med det naturlige svaj.
  • Din nakke er lang og hagen fri af halsen.
  • Sænk skuldrene.

Du masserer

Brug vægtoverføring frem-bagud-frem. Det svarer til skub-træk-skub med vægtoverføring.

Langsomme bevægelser kommer fra fødderne, brug de stærke ben, spar på arme og skuldre.

Hvis du står med front mod briksens langside brug vægtoverføring fra side til side. Dermed er der bevægelse i din krop (ikke statisk bevægelse). Aldrig hængestillling på et ben!

Din vægt bliver udnyttet i massagen via dine ben, dine arme bliver aflastet ved det.

Stå ikke for tæt op ad briksen. Med afstand kan du bedre udnytte din krops vægt.

Bevar kontakten med klienten. Sørg for ro, brug evt. afslappende musik og undgå så vidt muligt at slippe patienten, men lad hele tiden en finger eller to røre ved kroppen så vedkommende hele tiden ved hvor du er henne.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her

Her kan du se verdensmesteren i Fysiurgisk massage 2019 (Swedish massage) Thippawan Noree. I dette tilfælde giver hun dog en “mixet” Massage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater