Massagepistol – Massørens nye redskab. - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Massagepistol – Massørens nye redskab.

I disse tider er Massagepistolen den helt store trend, måske er den blevet det pga. Covid situationen i verden og de tilhørende ”holdeafstands vejledninger”. Måske er den blevet det fordi den kan bruges af både behandler og klient?

Maskinen funger som et udmærket redskab til selvmassage og er nem at massere forskellige muskelgrupper med og dermed pleje stive muskler. En massagepistol kan bruges til aktivering af muskler før træning, samt behandling af smerter. Derudover opleves ofte en hurtigere bedring og mere muskelafslapning efter træningen.

Mange massageterapeuter er også begyndt at bruge massagepistolen, særligt til klienter med muskulatur der føles som et muskelpanser. Det samme gælder for zoneterapeuter der nu er begyndt at bruge pistolen som indledende knusning af ”krystaller” i fodsvangen.

Massagepistolen masserer kroppen meget effektivt med pulserende bevægelser. De fysiologiske effekter er meget lig dem fra almindelige massagebehandlinger. Takket være de pulserende bevægelser i massagepistolen, kan man dog her nå dybere ned i muskelvævet. 

Eksperter hævder at massagepistolen hjælper især med at restituere hurtigere og løsne op i ømme muskler. Dette sker ved at øge blodgennemstrømningen og mindske mælkesyren i musklerne, ved at ramme musklerne dybt på mindre punkter, ved hjælp af den høje hastighed på den pulserende bevægelse.

Med de fleste massagepistoler medfølger flere forskellige ”hoveder”, som kan udskiftes afhængig af hvor på kroppen man bruger den:

  1. Lille, rundt hoved til mindre muskelgrupper
  2. Stort hoved til større muskelgrupper
  3. Skruehoved til at ramme led
  4. Gaffelhoved til at bruge langs rygraden
  5. Fladt hoved til at anvende på hele kroppen

Massagepistolerne har som regel flere hastighedsniveauer, for at sikre det rigtige tryk, afhængig af hvor den skal anvendes og hvor øm man er i muskulaturen.

En massagepistol anvendes af flere og flere massageterapeuter som supplement til deres massagebehandlinger da klienterne giver udtryk for flere positive effekter på kroppen.

Eksperter udtaler at massagepistolen blandt andet har følgende effekter: 


– Øger fleksibiliteten i leddene
– Forbedrer blodcirkulationen
– Mindsker mælkesyre
– Hurtigere restituering og mindre muskelømhed
– Aktiverer nervesystemet
– Kan reducere cellulitis 
– Opbryder arvæv

Find inspiration til hvordan man kan bruge massagepistolen ved at se denne film:

Indledende undervisning af brugen af massagepistolen

Læs en amerikansk artikel om Massage Pistoler her.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater