Massage virker som smertestillende medicin - Tengbjerg Massørskole
Uddannelse

Massage virker som smertestillende medicin

Skrevet af Lasse Foghsgaard   

Et studie har vist, at massage får kroppen til at producere sin egen smertestillende medicin. Til gengæld afviser forskningsresultaterne den gamle teori om, at massage får mælkesyre i lårene til at forsvinde.

Massage begrænser betændelsestilstand

Massage er et hit, når professionelle sportsfolk skal komme sig hurtigt og være klar til den næste udfordring. Eller måske får du netop nu masseret skuldrene efter en lang arbejdsuge?

Alle kan skrive under på, at massage er saliggørende, men det videnskabelige bevis for, at den også virker efter hensigten på muskel- og celleniveau, har man ikke kunnet pege på.

Det har et canadisk-amerikansk studie nu lavet om på, og lad os røbe med det samme, at man nu med endnu bedre samvittighed kan lægge sig til rette på massagebriksen.

For 10 minutters massage af lårmusklerne efter hård fysisk træning på en motionscykel fik ting og sager til at ske i muskelvævet hos 17 mandlige forsøgspersoner: Massagen fik lårmusklerne til at producere anti-inflammatoriske molekyler, som kunne begrænse den betændelsestilstand, som normalt opstår efter intensiv træning, og som kan fremkalde den karakteristiske muskelømhed.

Massage får ikke mælkesyre til at forsvinde

Med andre ord fik massagen kroppen til at producere sin egen smertestillende medicin, og det er et skridt på vejen til at lade massage komme på hvidlisten over smertebehandlinger, som virker. De nye forskningsresultater kan tilsyneladende også feje en gammel teori af banen.

For massagen fik ikke den ophobede mængde af mælkesyre i lårene hos forsøgspersonerne til at forsvinde. Så støvsugning af mælkesyre fra musklerne er ikke forklaringen på massagens lyksaligheder.

På Tengbjerg Massørskole kan du lære både Sportsmassage og klassisk fysiurgisk massage: Massageuddannelser

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Uddannelser på Fyn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater