Konklusion på Masteropgave i Massage - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Konklusion på Masteropgave i Massage

Kursisterne på Tengbjerg Massørskoles Masterclass, valgte for nogle få år siden at undersøge, hvordan massører i Danmark kan optimere deres forretning, i forhold til økonomisk succes og klienternes behov, nu og i fremtiden. 

Kursusholdet startede med at diskutere egne oplevelser og de problemstillinger man kan have som ”Top-Massør” i Danmark. Det blev til mange spændende og interessante hypoteser. 

I samme måned, startede holdet, en undersøgelse med udgangspunkt i et spørgeskema, til alle massører og deres klienter i Danmark. Spørgeskemaet blev lavet i samarbejde med IT Master fra Københavns IT-Universitet Jonas Beknes, som var tovholder på den kvantitative undersøgelse på Masteruddannelsen. 

Nedenstående er en meget kortfattet udgave af konklusionerne.

Klienterne efterspørger fysiurgisk massage, men modtager ofte en kombination af flere slags behandlinger, uden at være vidende om det. Den enkelte massør inddrager andre massageformer, i den fysiurgiske massage, men kan blive bedre til at formidle, hvilke metoder der anvendes, så klienten bliver bevidst om de forskellige behandlingstyper, og derved gøre det nemmere, at sælge nye behandlinger til klienterne. 

Til trods for det høje uddannelsesniveau, er der en faglig usikkerhed hos massørerne. Vi ved ikke hvor den faglige udvikling halter, men det kan evt. skyldes at vi arbejder meget alene, og derfor ikke har den daglige kollegiale sparring. Der kan være noget i metoden hvorpå man uddanner sig, der kan ændres. Flere skoler kunne måske revurdere uddannelsen med mere praktisk læring, evt. et praktikforløb hos en erfaren behandler. Der er også en forskel på, hvordan uddannelsen på skolerne er sammensat, og hvilke fokusområder, de har. Muligheden kunne være at forsøge at standardisere massøruddannelsen lidt mere. Det kan også skyldes, at de der kun arbejder få timer om ugen, er dem der ikke har taget den Sundhedsfaglige grunduddannelse, og derfor ikke har fået den ekstra faglige viden, den giver. 

I forhold til massørens arbejdstider, er der mulighed for øget indtjening, hvis man omlægger sine arbejdstider til primært aften og weekend, da den største gruppe af klienterne er i den erhvervsaktive alder, og derfor har bedst mulighed for at modtage massage på disse tidspunkter. Ønsker man derimod at arbejde i dagtimerne, kan det være en fordel at satse på flere firmaaftaler, hvilket også giver en fast indtægt. De fleste klienter har også svaret, at de ønsker 60 minutters behandlinger. For at imødekomme klienternes ønske uden dog kun at have én klient igennem i timen, kunne vi eventuelt opgradere vores 30. minutters sessioner til 45. minutter, og derved give klienten en bedre behandling, hvor det også er muligt at kombinere flere teknikker. 

Fremtidens massører kan satse noget mere på de sociale medier, i forhold til markedsføring, og herved spare penge til visitkort/flyers og dyre hjemmesider. Ved at bruge disse medier i stedet, er det også lettere at målrette og opdatere sin markedsføring løbende. 

Efterkritik (hvad manglede undersøgelsen) 

Mange af de hypoteser vi startede med, har åbnet op for nye emner som vi ikke har kunnet gå i dybden med, men som kunne være interessante for andre at arbejde videre med. Heraf kan nævnes massørernes fysiske/psykiske arbejdsmiljø, vidensniveauet hos de mere erfarne massører (11 år eller mere i faget), og hvordan vi bruger de manuelle redskaber vi har. 

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater