Klinikkens forretningsmodel? - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Klinikkens forretningsmodel?

Nedenstående er en artikel for nyudlærte massører og andre behandlere som ønsker at starte op som selvstændig..

7 Punkter, der altid skal indgå i klinikkens forretningsmodel.

Når du har formuleret din forretningsidé, skal du lave en forretningsmodel. Din Forretningsmodel er en beskrivelse af, hvordan du kan tjene penge på din klinik/virksomhed. Den skal blandt andet vise din målgruppe, salgskanalerne og din økonomi. 

Hvad er en forretningsmodel?

En forretningsmodel indeholder en beskrivelse af din kommende Klinik/forretning: 

  1. Dit værditilbud – værditilbuddet er en enkel form for beskrivelse af din produktidé i forhold til kommende kunder.
  2. Dine segmenter – hvem sælger du til? (mænd, kvinder, unge, gamle?)
  3. Dine salgskanaler – hvordan når du ud til dine segmenter? (avisannoncer, sociale medier?)
  4. Dine partnere – hvem kan hjælpe mig?
  5. Arbejdsfordeling – hvem laver hvad?
  6. Produktion – hvem skal producere varen, og til hvilken pris kan de gøre det?
  7. Forventede udgifter og indtægter – likviditetsbudgettering.

Hvis din forretningsmodel skal øge sandsynligheden for en positiv bundlinje, kræver det, at du finder frem til en forretningsmodel, hvor risiko og indtjeningspotentiale er balanceret, og hvor ovenstående punkter er testet og gennemtænkt.

Formulér og test hypoteser om forretningsmodellen

Den klassiske situation, når man designer en forretningsmodel er, at der er elementer i modellen, som man ved rigtig meget om, og andre elementer, som man ved meget lidt om. Derfor er det vigtigt, at du formulerer nogle hypoteser om de elementer, som du ved mindre om, og tester disse i markedet. 

Med hypotesetest får du en metode til at indkredse de forretningsmodeller, som er mest oplagte for din forretningsidé.

Ofte kan du ikke finde den optimale forretningsmodel i første forsøg. Derfor er det vigtigt at eksperimentere med forskellige forretningsmodeller, indtil du finder den mest hensigtsmæssige vej til kunder og indtjening. Det er vigtigt at teste dine antagelser og hypoteser gang på gang – og endnu en gang – og gøre det med reelle og potentielle kundeemner. Venner og familie er typisk alt for positive over for dig som person, så deres respons kan du oftest ikke bruge til dette formål.

På nettet er der masser af eksempler på forretningsmodeller, der kan være relevante for dig og den branche, du er i.

Kom godt i gang med din forretningsmodel

Et godt råd er, at du så hurtigt som muligt kommer i gang med at lave din forretningsmodel – inden du forelsker dig for meget i forretningsidéen. I sidste ende er din idé ikke meget værd, hvis ikke den kan gøres til en forretning, som du tjener penge på.

Kilde: Virksomhedsguiden

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg også skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her: 1.hjælp

Uddannelser på Fyn 

Tengbjerg massørskole – klinikvejledning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater