InspirationUddannelse

Hvordan arbejder en zoneterapeut?

Zoneterapi er kort fortalt en behandlingsform, hvor man med trykpåvirkninger et sted på kroppen søger at forbedre funktionen et andet sted. Teorien er, at hele kroppen kan findes afspejlet i delområder af kroppen, som kommunikerer og vekselvirker helheden.

Den mest udbredte form for zoneterapi i Danmark er fod-zoneterapi, hvor fødderne ses som et ”mikrosystem”. Hver fodzone anses at svare til et bestemt område i kroppen, og ved at påvirke zonen med en særlig manuel trykketeknik opnås en effekt i kroppen.

Zoneterapeuten diagnosticerer ud fra 4 principper.

  1. Zoneterapeuten observerer klientens fremtoning, det vil sige kropsholdning, hudfarve (bleg/rød), ansigtstræk (trist/smerte), bevægeindskrænkninger, gangmønster osv.
  2. Zoneterapeuten undersøger foden, og evt. hånden og ansigtets med specifikke trykketeknikker hvor reflekszonerne undersøges for ømhed, vævsændringer, vævsspændinger og reaktioner fra nervesystemet (svedsekretion og/eller ændret vejrtrækning)
  3. Zoneterapeuten analyserer symptomer ud fra Traditionel Kinesisk Medicin (TKM) det vil sige meridianbaner, overenergi, underenergi, organuret, 5-elementteorien, samt blandt andet følelser, lugte, sindsstemning, farver og årstidsvariation tages her i betragtning. F.eks. ved zoneterapeuten, han/hun ved smerter i albuen som er et område der forsynes af tyktarmsmeridianen, også skal se efter andre ubalancer, der kan relateres til denne meridian og zoneterapeuten vil derfor forsøge at afbalancere meridianens energi ved f.eks. at behandle tyktarmszonen.
  4. Zoneterapeuten danner sig nu en samlet helhedsorienteret analyse ved at søge sammenhængen i symptombilledet ud fra sin viden om kroppens opbygning, virkning og funktion, samt hyppige patologiske tilstande på tværs af de traditionelle mediciske faggrænser.

Kilde: Zoneterapeutisk fagforståelse

Lær zoneterapi eller f.eks. akupunktur på Tengbjerg Massørskole i Næstved eller på Massørskolen-Fyn

Tengbjerg Sundhedsuddannelser

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolen på Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.