Hvordan arbejder en zoneterapeut? - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Hvordan arbejder en zoneterapeut?

Zoneterapi er kort fortalt en behandlingsform, hvor man med trykpåvirkninger et sted på kroppen søger at forbedre funktionen et andet sted. Teorien er, at hele kroppen kan findes afspejlet i delområder af kroppen, som kommunikerer og vekselvirker helheden.

Den mest udbredte form for zoneterapi i Danmark er fod-zoneterapi, hvor fødderne ses som et ”mikrosystem”. Hver fodzone anses at svare til et bestemt område i kroppen, og ved at påvirke zonen med en særlig manuel trykketeknik opnås en effekt i kroppen.

Zoneterapeuten diagnosticerer ud fra 4 principper.

  1. Zoneterapeuten observerer klientens fremtoning, det vil sige kropsholdning, hudfarve (bleg/rød), ansigtstræk (trist/smerte), bevægeindskrænkninger, gangmønster osv.
  2. Zoneterapeuten undersøger foden, og evt. hånden og ansigtets med specifikke trykketeknikker hvor reflekszonerne undersøges for ømhed, vævsændringer, vævsspændinger og reaktioner fra nervesystemet (svedsekretion og/eller ændret vejrtrækning)
  3. Zoneterapeuten analyserer symptomer ud fra Traditionel Kinesisk Medicin (TKM) det vil sige meridianbaner, overenergi, underenergi, organuret, 5-elementteorien, samt blandt andet følelser, lugte, sindsstemning, farver og årstidsvariation tages her i betragtning. F.eks. ved zoneterapeuten, han/hun ved smerter i albuen som er et område der forsynes af tyktarmsmeridianen, også skal se efter andre ubalancer, der kan relateres til denne meridian og zoneterapeuten vil derfor forsøge at afbalancere meridianens energi ved f.eks. at behandle tyktarmszonen.
  4. Zoneterapeuten danner sig nu en samlet helhedsorienteret analyse ved at søge sammenhængen i symptombilledet ud fra sin viden om kroppens opbygning, virkning og funktion, samt hyppige patologiske tilstande på tværs af de traditionelle mediciske faggrænser.

Kilde: Zoneterapeutisk fagforståelse

Lær zoneterapi eller f.eks. akupunktur på Tengbjerg Massørskole i Næstved eller på Massørskolen-Fyn

Tengbjerg Sundhedsuddannelser

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolen på Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater