Inspiration

Hvor tit må man få massage?

Hvor tit man må få massage afhænger i høj grad af hvordan massagen virker på modtageren.

Har massagen en god virkning, men effekten kun holder kortvarigt f.eks. timer eller kun en dag, kan massøren med fordel gentage behandlingen med intervaller på 1-3 dage. Har massagen en god virkning og holder i dage eller uger kan behanding gives efter behov.

Som udgangspunkt kan massage gives hver dag i op til en uge eller i forbindelse med behandlings- og genoptræningsforløb, hvis blot massøren sikrer sig at muskulaturen ikke overbelastes af det mekaniske slid, som massage kan give. Dette kan ske ved overdreven massage på en muskel, der til dagligt overbelastet.

Massage til almindelig velvære eller for at oprette en frisk og sund muskulatur kan gives en gang om ugen eller hver 14. dag.

Hvis modtageren af massage mærker ”for stor” ømhed ved behandlingen, skal intensiteten og intervallet af massagen sættes ned.

Hvis modtageren af behandlingen oplever stor lindring ved massage, men at virkningen ikke holder længe, kan det være en god ide at give korte massagebehandlinger med stor vægt på opvarmning og overfladestrøg (effleurage) dagligt.

Når musklerne føles som et panser skal massøren sørge for en ekstra lang opvarmning for herefter forsigtigt at gå i dybden. Massøren skal ikke forsøge at mase musklen i forsøget på at tvinge spændingen væk – dette risikere at knuse muskelvævet (muskelcellerne) hvilket vil fremkalde smerter både under og efter massagen. I dette tilfælde er det bedre med at give massage oftere. Desuden vil det altid være en god ide at finde ud af hvorfor dette muskelpanser er opstået og herefter elimere det.

Kilde og inspiration er hentet fra bogen Politikens bog om Massage.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Uddannelser på Fyn

Tengbjerg Massørskole

2 thoughts on “Hvor tit må man få massage?

  • Ikke enig! Ved akupressur kan det gøre ondt. Og man kan føle sig mørbanket bagefter. Hvis der bliver taget for lidt fat i muskler og led. Kan klienten få mere ondt bagefter.

    Besvar
  • Tak for en god artikel. Jeg er helt enig i at årsagen til muskelspænding bør findes og behandles. Massage bør ikke gøre meget ondt, og sjældent at det er nødvendigt, hvis man ved smerte tilstande anvender de rette manuelle teknikker som fx en fysioterapeut gør.

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.