Hvor tit må man få massage? - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Hvor tit må man få massage?

Hvor tit man må få massage afhænger i høj grad af hvordan massagen virker på modtageren.

Har massagen en god virkning, men effekten kun holder kortvarigt f.eks. timer eller kun en dag, kan massøren med fordel gentage behandlingen med intervaller på 1-3 dage. Har massagen en god virkning og holder i dage eller uger kan behanding gives efter behov.

Som udgangspunkt kan massage gives hver dag i op til en uge eller i forbindelse med behandlings- og genoptræningsforløb, hvis blot massøren sikrer sig at muskulaturen ikke overbelastes af det mekaniske slid, som massage kan give. Dette kan ske ved overdreven massage på en muskel, der til dagligt overbelastet.

Massage til almindelig velvære eller for at oprette en frisk og sund muskulatur kan gives en gang om ugen eller hver 14. dag.

Hvis modtageren af massage mærker ”for stor” ømhed ved behandlingen, skal intensiteten og intervallet af massagen sættes ned.

Hvis modtageren af behandlingen oplever stor lindring ved massage, men at virkningen ikke holder længe, kan det være en god ide at give korte massagebehandlinger med stor vægt på opvarmning og overfladestrøg (effleurage) dagligt.

Når musklerne føles som et panser skal massøren sørge for en ekstra lang opvarmning for herefter forsigtigt at gå i dybden. Massøren skal ikke forsøge at mase musklen i forsøget på at tvinge spændingen væk – dette risikere at knuse muskelvævet (muskelcellerne) hvilket vil fremkalde smerter både under og efter massagen. I dette tilfælde er det bedre med at give massage oftere. Desuden vil det altid være en god ide at finde ud af hvorfor dette muskelpanser er opstået og herefter elimere det.

Kilde og inspiration er hentet fra bogen Politikens bog om Massage.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Laurent Lacour Overall Sølvinderen 2022 ved VM i Massage
Tilmeld dig Massørnyt her og gå ikke glip af fremtidige nyheder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater