InspirationUddannelse

Hvad er “MassageTrenden” i dag?

Det giver god mening at følge med i hvad der rør sig i udlandet med hensyn til trends og massageværktøjer. Dels for at blive inspireret, men også for at imødekomme det vores klienter efterspørger i fremtiden.

Det amerikanske blad Massage Magazine har i 2018 lavet en undersøgelse af netop disse trends.

Her er nogle af de mest efterspurgte behandlingsmetoder.

Myofascial release (også kendt som MFR)

Myofascial Release er en behandlingsform hvor der arbejdes med bindevævsstruktur. Bindevævsstrukturen er de lag som omslutter muskler, organer osv. Det yderste lag bindevæv bliver meget nemt påvirket af udefrakommende ting som kan skabe traume i vævet som f.eks. slag, skader og arvæv. De her traumer skaber spændinger i vævet, hvilket resulterer i de symptomer man kender som spændte og ømme muskler. Mindre “synlige” effekter er nedsat blodcirkulation til de påvirkede områder.

Udstrækning

Hvis ikke man laver udstrækning regelmæssigt, bliver musklerne for stramme, og man mister fleksibilitet i en lang række bevægelser i led og muskler. Vi bliver alle sammen mere stive med alderen, og det kan lægge en dæmper på en aktiv livsstil, og i værste fald forhindre diverse dagligdags aktiviteter. Regelmæssig udstrækning vedligeholder en bred vifte af bevægelser, der gør de daglige aktiviteter lettere, og hvis man er aktiv, kan det forhindre en lang række skader.

Dybde Massage

Dybde massage er en form for fysiurgisk-massage, som fokuserer på infiltreret muskulatur. Behandleren bruger dybe tryk og han eller hun arbejder på grænsen af smertetærsklen så åndedrættet spiller en væsentlig rolle. Dybde Massage er en form for massage terapi, der fokuserer på de dybere lag af muskler. Nogle af massagegrebene er de samme som dem, der anvendes i klassisk massage terapi, men bevægelsen er langsommere og trykket er dybere og koncentreres på områder med spændinger og smerte for at nå sub-lag af muskler og fascia (bindevæv omkringliggende muskler).

Thai Yoga Massage

Thai yoga massage er en alsidig massageteknik der arbejder med alle bevægeapparatet dele, dvs. muskler, led og bindevæv. I denne massageteknik er både behandler og modtager påklædt, og du skal derfor have løstsiddende og afslappet tøj på. Thai yoga massage er en gammel massagemetode, der kombinerer akupressur, indiske ayurvediske principper, og yogastillinger. Grundlæggeren af ​​den thailandske massage var en ayurvedisk læge ved navn Jivaka Kumar Bhacca, der stadig æres i Thailand som “Faren til medicinen”. I december 2019 kom massagemetoden på Unesco’s verdensarvliste.

Medicinsk massage (Skadesterapi)

Skadesterapi handler om at kunne stille diagnoser, give manuel behandling og instruere i relevant genoptræning. Formålet med skadesterapi er at forbedre massagebehandlingerne gennem brugen af testning og diagnosticering. Desuden har behandlerne kendskab til relevant genoptræning og flere behandlingsteknikker heriblandt brugen af triggerpunkter, Muskelenergiteknikker og massage med tørre greb.

Tengbjerg MasterClass startede i 2016 en lignende undersøgelse (den bliver hele tiden opdateret), her var Cupping særligt populært blandt både klienter og behandlere. Desuden var efterspørgslen på Thai Yoga Massage og StoleMassage fremadstormende. Hvilket i dag gør at Tengbjerg Massørskole kan tilbyde alle ovenstående kurser.

Ovenstående massagemetoder kan som regel opleves Ved DM i Massage og ved VM i Massage

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Hvis du vil teste din viden om massage i Danmark, kan du gøre det her.

Se herunder en video med mange forskellige massagemetoder.

International Massage Association video
Tilmeld dig MassørNyt og gå ikke glip af noget!
Følg Tengbjerg Massørskole på Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *