Hvad er massagens formål? - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Hvad er massagens formål?

Når man har belastet sine muskler, som f.eks. ved idræt eller fysisk hårdt arbejde, bliver de ømme bagefter. Det er et naturligt fænomen, som vi alle kender.

Jo mere man er vant til at bruge sine muskler, des mindre øm bliver man.

Ømheden begynder som regel 8-10 timer efter belastningen, og den tiltager de næste 1 til 2 døgn. Det kan vare op til 7 døgn, før den er helt forsvundet.

Det er endnu ikke endeligt opklaret, hvorfor man bliver øm, men man har visse ideer. Når man har belastet musklerne, sker der, selvfølgelig afhængig af belastningens størrelse, nogle forandringer i muskelfibrene, der kun kan ses i et mikroskop.

Der ses små overrivninger inde i cellerne, og selve cellen svulmer op. Omkring cellerne opstår det, vi kalder inflammation, der er en slags betændelse uden bakterier.

I princippet er det den samme reaktion, vi kender fra en betændt achillessene eller lignende.

Inflammation viser sig ved en øget mængde hvide blodlegemer, en øget blodgennemstrømning og øget væskeudtrædning i vævet (ødem). I forbindelse med dette startes nogle kemiske processer, og resultatet bliver spændte, ømme og let hævede muskler. Huden over musklerne kan blive lidt varm og rød.

Processen er sat i gang for at reparere de skader, der er sket i musklen, og smerter er måske kroppens måde at fortælle os, at der er sket en overbelastning, og vi skal passe på ikke at gøre den værre.

Imidlertid vil man som oftest gerne fortsætte arbejdet/træningen på trods af ømheden, og hvis der ikke er egentlig smerte, kan man også det.

Ømheden kan mindskes eller delvis undgås ved at give massage, idet blodcirkulationen er bedre i en afslappet end i en spændt muskel.

Massagen kan have flere formål, den kan virke afslappende eller stimulerende.

Afslappende massage kan gives ved anspændthed eller nervøsitet. Det er her det psykiske velvære, der påvirkes af berøringen, og de psykiske spændte muskler, der får nedsat spændingen. Ved infiltrationer, myoser eller træningsømhed kan den afslappende massage ligeledes være gavnlig.

Det kan også være i stimulerende øjemed, at man masserer. F.eks. kan massagen være vældig stimulerende efter opvarmning, lige inden man skal i kamp eller konkurrence. Her bruges specielt masssagegrebene tapotement og vibration.

Massagen kan endvidere anvendes som udspænding eller afspænding af muskler og sener efter træning og kamp. Ofte kan det være svært ved nedvarmning og strækkeøvelser alene at afspænde en særlig hårdt og måske ensidigt belastet muskelgruppe. Her kan massage være meget nyttig for at forebygge ømme, spændte muskler og dermed forebygge risikoen for egentlig muskelskader.

Endelig kan massagen anvendes i behandlingen af en række muskellidelser såvel akutte som kroniske. Overspænding og krampe i muskulaturen i forbindelse med hård belastning er et symptom på lidende muskler.

Musklerne har fået de tidligere nævnte mikroskopiske læsioner, og deres energiforsyning bliver dårligere og dårligere. Der er ikke sukkerstof nok i musklerne, der er ikke ilt og blod nok, og der er ophobning af affaldsstoffer, som f.eks. mælkesyre.

Under disse omstændigheder udløses spænding i musklerne, der kan gå over i krampe. For at bryde denne tilstand må man først udspænde musklen, hvorved man får standset krampen, og siden afslappe den. Dette kan gøres delvis med massage. Via nerveimpulser, fra huden og musklerne, afslappes muskulaturen. Herved kan blodet igen løbe igennem til muskelcellerne og tilføre energi i form af sukkerstoffer og ilt og samtidig være med til at fjerne de affaldsstoffer, der har ophobet sig i musklen.

Stramme og spændte muskler kan medføre, at bevægeligheden i leddene indskrænkes, og sener og ledbånd kan blive ømme og overbelastede.

En overspændt muskel og sene er mere udsat for at blive revet over ved en eventuel overbelastning end en muskel og sene med normal spænding.

Massage og især manuel udspænding kan være effektiv i disse tilfælde.

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Læs om skolens massageuddannelse her.

Læs om skolens sportsmassageuddannelse her.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater