InspirationUddannelse

Gratis udstrækningslektion af lår og hofte

Hoften er det mest proksimale led i underekstremiteten. Hoften fungerer som et vægtbærende led, og gør mennesket i stand til at gå. Ligesom skulderen, er det et kugleled. 

Hoften et meget stabilt led, hvilket resulterer i en mindre ledbevægelighed i forhold til skulderen, som er et meget mobilt led og samtidighed har en masse bevægelse. 

Knogler

Hofteleddet består af hoftebenet og lårbenet (femur). Hoftebenet er også kendt som os coxae, og består af tre sammensmeltede knogler – ilium, ischium og pubis.

Ilium står for den øvre (superior) del af hoftebenet, ischium er den posterior og nedre (inferior) del af hoftebenet, og pubis udgør den anterior og inferior del af hoften

Femur er den længste, stærkeste og tungeste knogle. Ens højde er estimeret til at være cirka 4 gange længden af femur. Den danner led med hoftebenet, og disse to knogler udgør hofteleddet.

Hoftens muskler

Skulderleddet og hofteleddet minder meget om hinanden. Ligesom skulderen har hoften en gruppe af et-leds-muskler, som står mest for stabilitet af leddet, og det har også en gruppe af længere to-leds-muskler, som står mest for bevægelse af leddet. Disse muskler kan også grupperes i forhold til deres placering og deres funktion. For eksempel står de fleste anterior muskler for bøjning (fleksion), de laterale muskler udadføring (abduktion), de posterior muskler strækning (ekstension), og de mediale muskler inadføring (adduktion).

Kilde: Fhecht.dk

I denne video kan du se hvordan man strækker hoftens og lårets muskler ved rygliggende klient.

I denne video kan du se hvordan man strækker hoftens og lårets muskler mens klienten er maveliggende.

Lær at kombinere Massage med udstrækninger og mobiliseringer på Skolens kurser i Skadesterapi og Sportsmassage

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Tengbjerg Sundhedsuddannelser på LinkedIn og find mere inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *