InspirationUddannelse

Gratis lektion/inspiration i armmassage

Tengbjerg Massørskole tilbyder her en gratis lektion eller inspiration i massage af armen. Desuden kan du først læse lidt om skulderen og armen og længere nede i artiklen du se diverse massagegreb og diverse udstrækninger af armen.

Skulderen består af knogle, ledbånd, sener og muskler, som forbinder armen med kroppen. De tre knogler, som udgør skulderleddet, er kravebenet (clavicula), skulderbladet (scapula) og overarmsknoglen (humerus). Skulderen har to led, som samarbejder for at sikre armens bevægelser. 

Skulder og overarmsmusklerne

Skuldermusklerne stabiliserer det meget bevægelige skulderled, idet skuldermusklerne ender i sener, der som en kyse omslutter ledhovedet. Herved trækker skuldermusklerne ledhovedet fast i ledskålen.

Skulderens muskler består af de store skuldermuskler, der kan ses udefra. De fungerer som de stærke muskler til skulderen. Under disse er der en muskelgruppe kaldet rotator cuff. Den består af fire små muskler, hvis funktion er at stabilisere og koordinere skulderbevægelserne, så de store muskler kan bruge deres kraft. Disse små skuldermuskler hæfter på skulderbladet og går ud og sætter sig fast omkring ledhovedet.

Såvel ledkapsel, sener, muskler og brusk kan blive beskadiget ved en overbelastning eller skade.

Overarmsmusklerne (Biceps og Triceps) henholdsvis bøjer og strækker albueleddet. Brystmusklen Pectoralis major trækker skulderen indad.

Se Arm massage hvor klienten er rygliggende her.

Se Arm massage hvor klienten er maveliggende her:

Se udstrækninger af overarm og skuldre her:

Se udstrækninger af hånden og underarmen her:

Test dig selv med en udstrækningsquiz her.

Test evt. også dig selv med denne QUIZ I BEVÆGELSE

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.

Hvis du vil teste din viden om massage i Danmark, kan du gøre det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *