Gratis inspiration i Thai fodmassage
Tengbjerg Massørskole tilbyder her en gratis online inspirationlektion i Thai fodmassage. Desuden kan du her læse lidt om Thai massage efter videoen.
I vores række af gratis artikler, lektioner og inspiration er vi nu nået til foden.
Foden er opbygget således, at den kombinerer styrke med elasticitet.
Selve fodens skelet består af 26 fodknogler, der holdes sammen af kraftige ledbånd. Sammen med fodens muskler og sener danner knoglerne en fjedrende hvælving, der er i stand til at overføre legemets vægt til underlaget og afvikle bevægelsen.
Fodens skelet
Fodens skelet inddeles i fodroden, mellemfoden og tæerne. Fodroden omfatter 7 store knogler, hvoraf hælbenet og rullebenet er de største. Foran rullebenet ligger det bådformede ben og foran hælbenet findes terningebenet, der sammen med 3 små kileben danner overgangen til mellemfodsknoglerne. De 3 kileben er via hver sit rodled forbundet med 3 mellemfodsknogler. De 2 yderste mellemfodsknogler danner rodled med terningbenet. De 5 mellemfodsknogler er via grundled forbundet med tåknoglerne. Der er i alt 14 tåknogler. De fordeler sig på 4 tæer med hver 3 knogler (grundstykke, mellemstykke og yderstykke) og storetåen med kun 2 knogler (grundstykke og yderstykke).
Strække- og bøjesenerne løber på hhv. oversiden og undersiden af foden. Fodbuen holdes ved en stram bindehinde, der går fra undersiden af hælbenet ud under fodbuen.
Kilde: Alris Hamlet
Herunder kan du se en kort film af behandling af foden med massage, stræk og mobilisering. God fornøjelse.
Find indledende inspiration i disse to videoer.
Thai yoga massage er på en gang både en meget gammel og meget moderne massageform, der kombinerer akupressur, indiske ayurvediske principper, og yogastillinger. Grundlæggeren af den thailandske massage var en ayurvedisk læge ved navn Jivaka Kumar Bhacca, der stadig æres i Thailand som “Faren til medicinen”. I december 2019 kom massagemetoden på Unesco’s verdensarvliste.
Thai yoga massage er en alsidig massageteknik der arbejder med alle bevægeapparatet dele, dvs. muskler, led og bindevæv. I denne massageteknik er både behandler og modtager påklædt, og skal derfor have løstsiddende og afslappet tøj på.
Det er bl.a. muskelmassage, udspænding, akupressur, ledrotation, og energiarbejde.
At give denne massage vil styrke dig som behandler, da alle arbejdsstillinger er udviklet både med omtanke for behandleren og modtageren. At give behandlingerne vil styrke din fysik, og dermed også styrke din evne til at opnå at holde fokus i arbejdet. Massøren – nyder godt af den store variation i bevægelserne, og bliver selv gennemarbejdet i hele kroppen.
Fysiurgiske elementer i Thai Massage:
Udstrækninger – hjælper med at holde kroppen smidig og er derfor yderst effektiv som forebyggelse mod skader og opretholdelse af generel balance i kroppen.
Muskelmassage – giver øget blodtilførsel til musklerne, så myoser/affaldsstoffer lettere kan transporteres væk.
Ledrotation – Massøren bevæger modtagerens krop og led ud i stillinger, som ofte ikke bruges i dagligdagen. Dette er meget vigtigt for at opnå og opretholde fuld bevægelsesmekanik.
Akupressur – stimulerer, styrker og balancerer meridianbanerne og har positiv indflydelse på kredsløb, organer, immunforsvar m.m.
Alt sammen gøres i rolige og meditative i rytmiske bevægelser. Thai yoga massage er derfor en fantastisk behandlingsform til at behandle både krop og sind.
Find indledende inspiration i disse to videoer.
Læs om skolens uddannelse i Thai yoga massage her. (Næste kursusstart er 11. november 2023).
Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.
Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.
Følg skolens Instagram og find mere inspiration.
Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.