Fremtidens massagemetoder - Tengbjerg Massørskole
InspirationUddannelse

Fremtidens massagemetoder

De sidste 5 år har været utrolig spændende og lærerige. På grund af min rolle som grundlægger og daglig leder af Det Internationale Massageforbund (IMA) og fordi jeg sammen med mine samarbejdspartnere fra ind- og udland, har afholdt 3 verdensmesterskaber med deltagere fra mere en 50 forskellige lande, blev jeg tilbudt at være foredragsholder og dommer ved blandt andet først de russiske mesterskaber og senere de Britiske mesterskaber i massage.

At opleve massagebranchen i to så store lande har været utrolig berigende. Russerne var utrolig skarpe på især Spa massage og briterne var meget symptombehandlings orienteret.

Siden da gik turen til Frankrig, Grækenland, Moldova, Norge, Schweiz og Ukraine som alle havde meget at tilbyde.

Også universiteterne i Letland og Litauen afholder internationale massage turneringer for de universitetsstuderende. Meget lærerigt må jeg sige.

Det har været vigtigt for mig at finde de massagemetoder der virkelig appellere til mig som skolejer. At få mine holdninger og tanker bekræftet eller afkræftet. Som tidligere superliga fodboldspiller og udenlandsprofessionel og nu en meget ældre veteranspiller med stive muskler og led er jeg naturligvis meget interesseret i hvad der kunne gavne mig selv og min egen krop.

De som kender mig ved at jeg er en stor fan af Thai Yoga Massage på grund af kombinationen af tryk, stræk og ledrotationer, gjort i et roligt og meditativt tempo. Tilbage i 2017 vandt thailandske Naree Seume den store finale ved verdensmesterskaberne i Massage. En finale hvor vinderne af de 5 store massagekategorier mødte hinanden. Naree vandt suverænt finalen med sin thai yoga massage og bekræftede ganske enkelt at thai yoga massage kan noget mere end de andre metoder hvis det bliver gjort rigtigt.

Herunder kan du se en anden VM medaljevinder Thippawan Noree give Thai Massage:

Thai Yoga Massage

Thai Massage kom i december 2019 på UNESCO’s verdensarvliste. Så Thai Yoga Massage har en stor fremtid på verdensplan. På Tengbjerg Massørskole uddanner vi Thai Yoga Massører og har gjort det siden 2012. I Andrea Putrino har vi Danmarks dygtigste massagelærer i Thai Yoga Massage og det er jeg meget stolt af. Læs mere om skolens kursus her.

Massageverden har dog en udfordring. Langt de fleste skoler i indland og udland drives af ikke uddannede massagelærere og skoleejere. (Langt de fleste er selvlærte). Andrea Putrino er uddannet Thai Yoga massørlærer fra ITM i Thailand. Der findes ikke mange andre steder hvor det er muligt at uddanne sig til massagelærer. Det Internationale Massageforbund har nu udviklet det første online kursus i massageundervisning. Læs mere her: Massagelærer kursus.

I USA er en anden metode kendt som Bodywork stormende på vej frem. Den indeholder visse ligheder med Thai massagen. Grundlæggende igen en blanding af tryk, rolige og yndefulde ledrotationer, krydret med mange gode stræk, gjort i et roligt tempo. Den kan måske minde lidt om det vi kender som kropsterapi herhjemme i Danmark. Det kunne være Body SDS, Manuvision eller Totum, dog ikke med de kraftige pulserende bevægelser som man kender fra disse ellers udmærket behandlingsformer, og som vi i øvrigt i Danmark godt kan være lidt stolte af.

Herunder kan du se massage bodywork med Joe Lavin og Tracey Windmill som næste år kommer til Danmark og laver en Workshop i København i forbindelse med VM i Massage.

Bodywork

Vi har dog et pænt stykke op til verdenseliten, som de 3 seneste verdensmesterskaber også viser, for til trods for af verdensmesterskaberne er blevet afholdt i Danmark disse tre år, er det kun lykkedes en dansker at vinde en medalje (Helle Daugbjerg, Bronzemedalje i Swedish Massage/Fysiurgisk Massage 2019). Helle Daugbjerg vandt DM i Massage i både 2017 og 2018.

En anden ting som jeg føler har stort potentiale er Stolemassage. Det møder nogle gange modstand og jeg betragter det som uvidenhed overfor mulighederne på stol. Stolemassage kan gives på mange måder og kan blandes på alle mulige måder. Klassisk er det tit en trykpunktsmassage der gives (oprindeligt shiatsu eller akupressur inspireret), men det kan sagtens blandes med fysiurgisk massage og f.eks. kinesisk Tui Na massage. Særligt i 2019 har jeg fået bekræftet at Stolemassage har en stor fremtid. Dels var den samlede vinder af det engelske mesterskab i 2018 en Stolemassør (Mario De Sousa) og dels vandt israelske Moshe Moreno sølv i den store finale ved VM 2018 med sin fantastiske Stolemassage behandling. Mario De Sousa vandt overall finalen ved VM i 2019.

Stolemassage

Den klassiske massage også kendt som Fysiurgisk massage er på ingen måde på vej ud, men dog i kraftig udvikling og metoden låner f.eks. flere og flere greb fra blandt andet Lomi-lomi massagemetoden og MFR-metoden (Myofascial release).

Disse erfaringer, jeg har gjort mig har løbende fået mig til ændre massørskolens uddannelser så kursisterne tager en fremtidssikret uddannelse.

Ovenstående massagemetoder kan opleves Ved DM i Massage og ved VM i Massage

Hvis du vil teste din viden om massage i Danmark, kan du gøre det her.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolens Instagram og find mere inspiration.

Fremtidens massage kan man opleve ved VM i Massage.

One thought on “Fremtidens massagemetoder

  • TAK! Det er virkelig spændende at høre og se hvordan det er i andre lande 🙂

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater