De 10 vigtigste kvaliteter hos en Massør
Dette er mit bud på de 10 vigtigste kvaliteter en Massør og vedkommendes klinik skal indeholde for at klienterne ønsker at komme igen.
1 Et afslappende miljø
At have en god og forberedt klinik, hvor der er rent og ryddeligt, kan hjælpe din klient til at slappe af. Sørg for, at der er varmt nok (minimum 22 grader) og husk at tilbyde rene lagener. (En Masterclass-undersøgelse fra 2016 viste at det var afgørende vigtigt for klienten med service af lagener, håndklæde, kildevand osv.) En indbydende klinik gør en enorm forskel. Sørg også for, at du føler dig afslappet, da dette også hjælper din klient. Selvfølgelig, hvis du er mobil massør, har du ikke fuld kontrol over omgivelserne, men du kan stadig skabe et godt og afslappet og rart miljø.
2 God lytter
Lyt til alt hvad klienten siger – nogle gange nævnes ting i forbifarten, der faktisk viser sig at være vigtige. Lav noter, så du husker du det bedre, og det behøver ikke alle at være kliniske, ting der sker i deres liv som kan have en indflydelse på deres krop.
3 Vis interesse for din klient
Lav notater om fødselsdage eller planer, de har mellem aftaler. Kunder elsker det, når du husker noget, de nævnte i en tidligere aftale. Det lader dem vide, at du er interesseret i dem og deres velbefindende. Det vil også hjælpe dem med at stole på dine behandlinger og føle sig afslappet.
4 Empati, vis omsorg
Forsøg at forstå hvordan klienten har det igennem jeres samtale og kig også på deres kropssprog. Nogle gange kan du få en følelse af ting, der ikke er blevet sagt. Spørg gerne lidt ind, men vær obs på at du er Massør og ikke uddannet i psykologi. Nogle mennesker vil gerne snakke, mens andre bare gerne vil slappe af og modtage massage. En god massør kan gennemskue hvornår der er brug for det ene eller det andet.
5 God registrering
Hold personlige oplysninger om dine kunder sikkert i overensstemmelse med GDPR og også en oversigt over behandlinger givet og eventuelle noter om eventuelle reaktioner godt eller dårligt vil være gavnlige for dine behandlinger.
6 God forretningssans
Den gode massør har også orden i sit regnskab og bogholderi. Alle indtægter og udgifter noteres løbende. Dette vil gøre det muligt for dig at indse, hvornår du måske har brug for at øge priserne eller reducere udgifterne for at gøre din klinik mere rentabel. Det er en god idé at gøre dette hver måned, så du kan løse et muligt problem, før det bliver et problem. Måske skal du promovere dig selv mere? Har du et vist antal klienter du skal have for at klinikken løber rundt?
7 Promovering af din klinik
Promovere dig selv – fortæl alle, du møder, at du er en massageterapeut. Du ved aldrig, hvor din næste klient kan komme fra. Kom på de sociale medier og skriv regelmæssigt for at holde dig selv på klientens nyheds-feed for at minde dem om at booke en ny tid. Klienterne vil gerne løbende oplyses om behandlingsmetoder, de vil gerne inspireres og måske endda underholdes. Du kan også hjælpe med at forudse behov ved at minde klienterne om at købe gavekort til Mors dag, jul og fødesldage m.m.
Vær ikke bange for at råbe op om, hvor dygtig en stor massageterapeut du er!
8 Viden
Den dygtige massør opdaterer løbende sin viden gennem kurser, netværksgrupper og workshops. Det kunne også være gennem brancheforeninger eller gennem et Massage Magasin. Nogle af landets bedste massører vælger at deltage ved DM i Massage hvert år for at opnår alle ovenstående muligheder.
9 Timekeeping
Den gode massør giver sig tid mellem behandlingerne for at kunne lufte ud og nulstille klinikken og sig selv, så den næste klient føler sig lige så velkommen som personen forinden. Det er desuden vigtigt at give sin klient en smule tid efter en behandling, da massage nogle gange kan påvirke kroppen både fysisk og psykisk. Så er det bedst at kunne give dem et par ekstra minutter så man ikke skubber dem ud på gaden omtumlet og forvirret.
10 Selvpleje
Den gode massør lytter også til din egen krop og forstår at give sig selv en pause og dermed bremse lidt op når det bliver nødvendigt. At finde tid til at strække sig og slappe af, er meget vigtigt. At være en massageterapeut kan undertiden dræne én følelsesmæssigt, så det er nødvendigt at have tid til at meditere eller motionere, eller hvad der hjælper behandleren med at komme ovenpå igen. Dette er det sidste punkt på listen, men måske det vigtigste!
Jeg håber du finder disse tips nyttige, hvis du føler, jeg har glemt nogen, bedes du kommentere nedenfor.
Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.
Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.
Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.
Følg skolens Instagram og find mere inspiration.
Følg Dansk Massageforbund på LinkedIn og find mere inspiration.
Tilmeld dig DM i Massage her.
Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.
Artiklen er inspireret af en engelsk artikel fra Busy Hive i England.
Syntes måske nok du mangler et punkt vedrørende vejledning i forbyggelse og evt undgå at symptomer vender tilbage gang på gang, evt. sammen med øvelser, ændringer i fysisk adfærd og dets lige
Hvis man skal forstå folks smerter,skal man som terapeut også vide hvordan VB de opstår
Hej Gina,
tak for input – og ja, det kan du have ret i, det må komme med næste gang.
Mvh. Jeppe Tengbjerg