Blufærdighed og Massage - Tengbjerg Massørskole
Inspiration

Blufærdighed og Massage

En af de vigtigste ting man skal tage hensyn til, er patientens blufærdighed. Krænker man en patients blufærdighed hvad enten man er læge, kiropraktor eller massør, kan man meget nemt komme galt af sted. Det drejer sig for, som massør, at vise, man tager hensyn til klintens blufærdighed. Dette skaber fra patientens side en tryghed til den behandlende massør, og patienten slapper bedre af under massagen og føler, behandlingen har været en god oplevelse. Placeboeffekten er også større ved en tryg og god behandling, hvor man ikke på noget tidspunkt har følt sin blufærdighed krænket.

Eksempler hvorpå man tager hensyn til patientens blufærdighed:

  • Fortæl grundigt hvor meget tøj Patienten skal have af, og informerer derefter patienten i, at du går ud og vasker hænder, mens patienten afklæder sig. Patienten kan derefter klæde sig af alene, og lægge sig op på briksen (husk at briksen ikke må være for høj, så personen ikke kan komme op!).
  • Bank på inden du træder ind i lokalet igen.
  • Læg patientens håndklæde over trusserne, hvad enten han/hun ligger på maven eller ryggen.
  • Pak derefter patienten ind de steder, hvor han/hun ikke skal masseres. Husk selvom massøren har det varmt, er den afklædte patients varmeafgivelse stor.
  • Når patienten vender sig, holder man hans/hendes håndklæde over bryst området.
  • Når der skal arbejdes i lændeområdet, så læg håndklædet under elastikken på trusserne og træk i håndklædet. Træk ikke i trusserne.
  • Har man evt. glemt eller undladt at fjerne strømper, bh. Etc. Skal patienten selv aftage disse. Det vil være forholdsvis nemt for massøren, at aftage patientens bh. Når hun ligger på maven; men mange vil føle det virker for intimt, at en fremmed aftager ens undertøj.
  • Har man fundet spændinger eller problemer i et område, skal man som en god massør altid give patienten et par udspændingsøvelser med hjem. For korrekt instruktion skal patienten altid selv udfører øvelserne, men her vil man dog altid først lade patienten få sit tøj på. Udspændinger i afklædt tilstand forsvares, hvis de udføres passivt på briksen.

Se en klassisk fejl her:

Husk at ”Like” og dele for at inspirere andre eller måske gøre dine klienter opmærksomme på, hvad en massageterapeut er.

Tilmeld dig Massørnyt og få løbende spændende artikler om inspirerende metoder og modtag udfordrende quizzer, samt historier fra ind og udland.

Følg skolens Facebook side og find mere inspiration.

Følg skolen på Instagram og find mere inspiration.

Tilmeld dig DM i Massage her.

Prøv evt. en af skolens mange quizzer her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du set vores anmeldelser?

Jeg har deltaget i IMA World massage Champs siden 2017, det er et must i juni-kalenderen hvert år. Besøg eller konkurrere!! København er også en fantastisk storbyferie.
Tereze BelkovaTereze Belkova
19:06 24 Apr 24
En fremragende skole, hvor du ikke kun kan lære forskellige massageteknikker, men også forbedre dine færdigheder. Et sted, der samler massageprofessionelle fra hele verden ved at arrangere VM i massage i Danmark.
Michael PedersenMichael Pedersen
21:24 05 Mar 24
Kæmpe stor ros for at afholde dm i massage 2024.Varm atmosfære, god energi og super godt tilrettelagt.En skole der brænder for at give eleverne, den bedst mulige uddannelse.Kan kun på det varmeste anbefale skolen.
Carsten AnderslundCarsten Anderslund
20:12 05 Mar 24
Carl NewburyCarl Newbury
11:28 29 Feb 24
Jeg har deltaget i Jeppes arrangementer i København siden 2017. VM i Massage er højdepunktet i mit års netværk med massageterapeuter fra hele verden. Godt gået Jeppe
csacco4csacco4
08:12 10 Feb 24
Indholdet var meget godt, og det samme var læreren. Kurserne er godt udført, meget godt forklaret med en god support. Jeg kan bare varmt anbefale til alle, der ønsker at udvide deres viden.
Maria FilatovaMaria Filatova
14:28 09 Feb 24
Et godt stykke arbejde er gjort for at promovere og udvikle massagekunst rundt om i verden! tak skal du have
Constantin RomanConstantin Roman
02:30 07 Jan 24
Jeg mødte Jeppe Tengbjerg for første gang ved det første World Massage Championship i 2017. Siden da har vi krydset veje mange gange, i forskellige samarbejder relateret til massageverdenen: internationale konkurrencer, danske konkurrencer, kurser, workshops, seminarer, masterclasses mv. . Her var Jeppe skaberen, arrangøren eller i det mindste var han en væsentlig faktor i dannelsen af disse værdifulde platforme for uddannelse, inspiration og promovering, for alle dem, der er involveret i massageverdenen, både som massageudbydere og som massageforbrugere.Jeppe har ydet et kæmpe bidrag til at fremme massageværdier i Danmark og verden. Der kunne siges meget om dette bidrag og om hans egenskaber som professionel og som person. Måske allervigtigst er, at Jeppe Tengbjerg er en inspiration og et forbillede. Han samler flittigt viden og erfaringer, hvorfra han skaber en kilde til ny viden og erfaring til andre og giver den videre.I dag er der allerede mange mennesker i verden, som har nydt godt af det kolossale arbejde, Jeppe konstant udfører. Jeppe er for mig et eksempel på flid, vedholdenhed og engagement.Jeg synes, at Jeppe Tengbjerg er et navn, der allerede er trådt ind i massagens historie.Vil du vide mere om Jeppes arbejde, så følg ham tæt på alle digitale kanaler, hvor han har publiceret talrige artikler og relevante materialer.Hvis du er en massageterapeut interesseret i at blive endnu bedre, så deltag i konkurrencer eller uddannelser promoveret af Jeppe Tengbjerg.Drømmer du om at blive massør, så kontakt Jeppe Tengbjerg.
Rasmus BirkvigRasmus Birkvig
15:06 03 Nov 23
Super godt forløb hos Jeppe & Co. Kan kun varmt anbefale Tengbjerg Massørskolemvh Rasmus
Camilla RingCamilla Ring
11:57 03 Nov 23
Har taget flere både uddannelser og kurser hos Jeppe og har kun godt at sige om det. Jeg har været rigtig tilfreds og bruger hver dag, al min tillærte viden i min klinik ✨
Anne BreinbergAnne Breinberg
10:06 22 Sep 23
God skole med et bredt spektrum af sundhedsuddannelser - både enkeltstående og overbyggende.Jeg har tidligere taget massøruddannelsen og hvad dertil hører og er pt. i gang med zoneterapiuddannelsen.
js_loader

Tengbjerg Massørskole

Uddannelser til Massør, Zoneterapeut og Akupunktør  

Genveje

Kontakt

Certifikater